İsrail, kuzey yerleşimcilerinin dönüşünü resmi savaş hedefi haline getiriyor

14 Eylul 2024

Bir güvenlik yetkilisi Kanal 12'ye verdiği demeçte, İsrail'in kuzeyde uzun vadeli bir çatışmaya hazırlanması gerektiğini ve Hizbullah'ın saldırılarını sürdürmesi durumunda bunun ağır sonuçları olabileceğini belirtti.

YDH -7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonundan bu yana Lübnan sınırındaki on binlerce İsrailli yerleşimci evlerinden ayrılmak zorunda kaldı.

Aradan geçen on bir ayın ardından, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun pazar günü güvenlik kabinesine, bu yerleşimcilerin evlerine dönüşünü resmi savaş hedefi haline getirecek bir öneri sunması bekleniyor.

Hizbullah, Gazze'ye destek amacıyla, ekim ayından beri neredeyse her gün İsrail'in kuzeyine roket, insansız hava aracı ve tanksavar füzeleriyle saldırıyor. Gazze'de ateşkes umutları azalırken, Hizbullah'la diplomatik bir çözüm bulma olasılığı da zayıf görünüyor.

Walla haber sitesi, ABD özel temsilcisi Amos Hochstein'ın gerilimin tırmanmasını önlemek amacıyla pazartesi günü İsrail yönetimiyle görüşeceğini bildirdi.

Amerikalı yetkililer, İsrail'in Lübnan'a yönelik artan sert tutumundan duydukları endişeyi dile getirerek, geniş çaplı bir savaşı önleme konusundaki isteklerini ifade ettiler.

Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, bu hafta İsrail'in dikkatini Lübnan'a yöneltmesi ve önemli bir operasyona hazırlanması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Bir güvenlik yetkilisi Kanal 12'ye verdiği demeçte, Siyonist rejimin 'kuzeyde ağır bedeli olabilecek uzun bir savaşa hazırlanması gerektiğini' söyledi.