Hizbullah, İsrail'in lojistik merkezlerini ve karargahlarını bombaladı

15 Eylul 2024

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'a yönelik bir dizi saldırısına Safed bölgesindeki İsrail üslerine uzun menzilli saldırılar düzenleyerek karşılık verdi.

YDH- Hizbullah, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki el-Ahmediye ve Kefr Ruman kasabaları da dahil olmak üzere Lübnan kasabalarına yönelik saldırılarına cumartesi günü bir dizi operasyonla karşılık verdi.

El-Meyadin’in bildirdiğine göre, cumartesi günü erken saatlerde Hizbullah savaşçıları Amiad'a onlarca Grad tipi roket atarak Kuzey Komutanlığı karargahını ve bölgedeki 91. Tümen'in lojistik üssünü hedef aldı.

Yerel saatle 01:00'den iki dakika önce Avivim, Elifelet, Korazim Vered, Amnon, işgal altındaki Safed şehri, Amuka, Dalton ve Biriye dahil olmak üzere bölgedeki birçok yerleşim yerinde sirenler çaldı.

Hizbullah'ın zırh karşıtı birlikleri daha sonra İsrail işgali altındaki topraklarda bulunan Ruveysat el-Alem askeri bölgesini Zibdin askeri bölgesine bağlayan yol üzerindeki bir İsrail Merkava tankına güdümlü tanksavar roketi ateşledi.

Saldırı sonucunda tank doğrudan isabet aldı, imha edildi ve alev aldı.

Her iki saldırının da İsrail'in el-Ahmediye kasabasına yönelik saldırısına karşılık olarak düzenlendiği bildirildi.

İsrail'in Kefr Ruman'a yönelik saldırısına yanıtlar

Direniş daha sonra Amiad'ın güneyinde, Tiberya Gölü'nün batısındaki Elifelet'e bir saldırı başlattı. Golan 282. Topçu Tugayı'nın karargahının bulunduğu İsrail üssüne onlarca Grad tipi roket atıldı.

282. Tugay üssünün hem karargâh hem topçu ve hassas vuruş silahlarını da içeren silahlar için depo olarak kullanıldığı belirtildi.

Saldırı sonucunda aralarında Alma, Ramot Naftali, Dishon, Hatzor HaGlilit, Rosh Pina, Mechanaim, Tuba-Zangariyye, Amika, Amiad ve Korazim Vered'in de bulunduğu İsrail yerleşimlerinde sabah saat 9:00 sularında sirenler çalmaya başladı.

Daha sonra Hizbullah'ın İnsansız Hava Kuvvetleri Maale Golan Kışlasına saldırdı. Üsse doğru tek yönlü bir saldırı uçağı fırlatıldı ve 810. Bölge Tugayı'na bağlı olan bölgedeki asker ve subayların mevzilerini ve konut alanlarını vurdu.

İnsansız Hava Kuvvetleri ayrıca, Margiliot yakınlarındaki 769. Bölge Tugayı'nın yeni kurulan mevzisine tek yönlü saldırı dronları fırlattı. İHA'lar amaçlanan hedefleri tam isabetle vurdu.

Bu üç saldırı da İsrail'in Kefr Ruman kasabasına yönelik saldırısına karşılık olarak düzenlendi.

Direniş, Filistin'e destek için başlattığı askeri kampanyanın 343. gününe ulaştığı Cumartesi günü de Filistin halkına destek için bir dizi saldırı düzenledi.

Sadece Filistin'i desteklemek için

Saat 14:05'te Hizbullah savaşçıları İsrail işgal güçlerinin ez-Zeura'daki topçu mevzilerine saldırdı.

Hizbullah savaşçıları Hadeb Yarun askeri bölgesine saldırdı ve buraya yerleştirilen casus yazılımları imha etti.

Saat 15:45'te Direniş'in topçu birlikleri Hadeb Yarun askeri bölgesini bombaladı.

Ardından Direniş saat 17:10'da eşzamanlı saldırılar başlattı ve ilk saldırıda Ruveysat el-Alem askeri bölgesi topçu mermileriyle hedef alındı.

İkinci saldırıda ise topçu birlikleri işgal altındaki Şebaa Çiftlikleri yakınlarındaki Zibdin askeri bölgesini bombaladı.

Saat 7:15'te Hizbullah savaşçıları Mitat askeri bölgesinde bir grup İsrail işgal askerini hedef aldı.