Berri: Bunalım ocak sonuna kadar çözülmeli Yazıya git

PDF olarak indirmek için yazdırma penceresinde hedef olarak “PDF olarak kaydet” seçeneğini işaretleyin.

Yakın Doğu Haber
LÜBNAN
01 Aralık 2007 · 01:00

Berri: Bunalım ocak sonuna kadar çözülmeli

SAAF-Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, ülkede yaşanan siyasi bunalımın ocak ayı sonuna kadar

SAAF-Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, ülkede yaşanan siyasi bunalımın ocak ayı sonuna kadar çözülmesi gerektiğini, aksi takdirde güvenlik açısından kaos yaşanabileceğini söyledi.

 

Londra’da yayınlanan Şarku’l- Evsat gazetesine bir demeç veren Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, “Artık çok fazla bir zamanımız kalmadı, ocak ayı sonuna kadar bu meselenin çözülmesi gerekiyor; aksi takdirde ülkeyi siyasi hercümerç ve güvenlik kaosu kaplayacak” dedi.

 

Tüm ülke çapında genel grevler düzenlemenin hükümet karşıtları açısından bir seçenek olarak değerlendirildiğini belirten Berri, sorunun çözümü için daha önce önerdiği planın hükümet yanlıları tarafından reddedildiğini hatırlatarak hükümet yanlılarının fırsatı kaçırmadan yeni bir plan sunmaları gerektiğini söyledi.

 

Yakın Doğu Haber
ydh.com.tr
Bu belge 22.09.2026 16:35 tarihinde alınmıştır.
https://ydh.com.tr/d/2132/berri-bunalim-ocak-sonuna-kadar-cozulmeli