Hizbullah: Yemen operasyonu İsrail'in zayıflığını ortaya çıkardı

16 Eylul 2024

Hizbullah, Yemen silahlı kuvvetlerinin İsrail işgaline yönelik hassas füze saldırısını övdü ve bunu son derece önemli ve etkili bir saldırı olarak nitelendirdi.

YDH- El-Meyadin'e göre, Hizbullah, Yemen silahlı kuvvetlerinin İsrail işgal varlığına karşı gerçekleştirdiği hassas füze saldırısını önemli ve etkili bir saldırı olarak nitelendirerek övdü.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, Yemen saldırısının “bu geçici varlığın tüm cephelerdeki kırılganlığını ve zayıflığını ortaya çıkardığı” vurgulandı ve zorlu askeri koşullar altında yüksek isabetle gerçekleştirildiği ve hedeflerine ulaştığı bildirildi.

Açıklamada ayrıca Yemen'in misillemede bulunma yönündeki “cesur kararı” övüldü ve bunun mazlum Filistin halkını ve Direnişini destekleyen, adaletsizliğe ve acılara son vermeyi amaçlayan, ırkçı ve cani İsrail saldırganlığını durdurmayı hedefleyen Direniş Ekseni'nin birleşik duruşunun açık bir yansıması olduğu ifade edildi.

Büyük resim

Yemen, Pazar sabahı Tel Aviv yakınlarındaki bir İsrail askeri tesisini hedef alan üst düzey bir operasyon gerçekleştirdi ve hedefi vurmak için hipersonik bir füze kullandı.

Operasyondan kısa bir süre sonra Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Yemen'den fırlatılan yeni bir hipersonik balistik füzenin Tel Aviv'deki askeri hedefi başarıyla vurduğunu açıkladı.

Seri, Yemen Silahlı Kuvvetlerinin yeni füzeyle gerçekleştirdiği operasyonda füzenin yaklaşık 2.040 kilometre yol kat ederek Tel Aviv'deki hedefini sadece 11,5 dakika içinde vurduğunu bildirdi.

Seri, İsrail hava savunma sistemlerinin füzeyi engelleyemediğini belirtti.

Seri, bu operasyonun Yemen'in stratejik askeri çabalarının beşinci aşamasının bir parçası olduğunu ve füze teknolojisindeki önemli gelişmeleri sergilediğini vurguladı. 

Bu yeni teknolojilerin tüm ABD-İsrail su üstü ve deniz savunma sistemlerini atlatacak şekilde tasarlandığını vurguladı.

Yemen'in coğrafi engeller ya da ABD ve Birleşik Krallık güçlerinin karşı tedbirleri tarafından caydırılmayacağını da ifade ederek Yemen'in Filistin halkını desteklemek için dini, ahlaki ve insani sorumluluklarına olan bağlılığını yineledi.

Yemen'in 7 Ekim'de Aksa Tufanı'nın birinci yıldönümüne yaklaşırken İsrail'in Hudeyde'ye yönelik saldırısına ve mazlum Filistinlilere yönelik devam eden desteğine karşılık vermek de dâhil olmak üzere daha sofistike saldırılar ve operasyonlar beklemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.