Rus basını: Ukraynalı eğitmenler, HTŞ militanlarını eğitmek üzere Suriye'de

17 Eylul 2024

Rus basınına konuşan bir kaynak, Ukrayna ordusundan 250 kişilik bir eğitmen grubunun HTŞ militanlarına İHA eğitimi vermek üzere İdlib'e gittiğini öne sürdü.

YDH - Rusya'nın kamu yayın kurumu Sputnik haber ajansına konuşan Suriyeli bir kaynak, Ukrayna ordusundan 250 kişilik bir eğitmen grubunun, selefi Heyet Tahrir Şam (HTŞ) militanlarına insansız hava aracı üretimi ve modernizasyonu konularında eğitim vermek üzere Suriye'nin kuzeyindeki İdlib vilayetine gittiğini aktardı.

Kaynak, "İdlib'e ulaşan Ukraynalı eğitmenlerin sayısının 250'ye ulaştığına dair elimizde teyit edilmiş bilgiler var. Bu eğitmenler, İdlib şehri ve Cisr eş-Şuğur bölgesindeki üretim tesislerine dağıtıldı" dedi ve eğitmenlerin insansız hava araçlarının üretimi ve modernizasyonu konularında eğitim verdiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak şöyle devam etti: "İdlib'deki HTŞ'ye 250'den fazla İHA, sivil malzemelerle birlikte parçalar halinde parti parti teslim edildi."

Bu arada Suriye'nin el-Vatan gazetesi, Ukrayna askeri istihbaratının başında bulunan Kirill Budanov'un HTŞ lideriyle sürekli temas halinde olduğunu ve Ukrayna ordusuna katılmak üzere militan devşirmeye çalıştığını bildirdi.