Yemen’den, “Siyonist teröre” karşı çağrı

18 Eylul 2024

Yemen Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırısını şiddetle kınayarak bunu “uluslararası hukukun ve Lübnan'ın egemenliğinin açık bir ihlali” olarak nitelendirdi.

YDH- Sanaa Hükümeti Dışişleri Bakanlığı “Lübnan'a yönelik Siyonist terörist saldırıyı” şiddetle kınadı.

Sanaa Dışişleri Bakanlığı Bakanlık bu eylemin “uluslararası hukukun ve Lübnan egemenliğinin açık bir ihlali” ve “Siyonist varlık tarafından işlenen terörizmin” bir sembolü olduğunu vurguladı.

Ayrıca, uluslararası toplumu, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi ile uluslararası norm ve anlaşmalara aykırı olan bu saldırganlığı kınama konusunda üzerine düşen rolü üstlenmeye çağırdı.

Bakanlık “Yemen Cumhuriyeti'nin kardeş Lübnan Cumhuriyeti ile tam dayanışma içinde olduğunu” ifade ederek Lübnan'ın kendini savunma ve “acımasız Siyonist saldırganlığa karşılık verme” hakkını teyit etti.

Sanaa hükümetinin Enformasyon Bakanı Haşim Şerafeddin ise İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırısını en sert ifadelerle kınadı ve bunu, uluslararası hukukun açık bir ihlali olarak niteledi.

Şerafeddin, Yemen halkının “bu korkakça saldırının Lübnan'daki İslami Direniş’in Lübnan ve Filistin'i savunma savaşında İsrail varlığını yenilgiye uğratma kararlılığını artıracağına” olan inancını bildirdi.

Yemenli yetkili, çeşitli bölgelerdeki Lübnanlı sivilleri öldürmek ve yaralamak için çağrı cihazlarının kullanılmasını korkakça ve insanlık dışı bir eylem olarak nitelendirdi. Bu durumun, acımasız ve kana susamış bir zihniyeti ortaya koyduğunu söyledi.

Şerafeddin, uluslararası toplumun Siyonist vahşet ve terörizm karşısındaki sessizliğini ve eylemsizliğini de kınadı. Lübnan halkı ve aileleriyle dayanışma içinde olduğunu ifade ederek, Lübnan halkının direncini ve adalet hakkını vurguladı.