İsrail basını: Netanyahu, esirlere kasten sırt çevirdi

19 Eylul 2024

İbranice yayın yapan Kanal 12'nin ana haber bülteninde, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun esir takası sürecine kasten engel olduğu ifade edildi.

YDH - İsrailli gazeteci Yaron Avraham, İbranice yayın yapan Kanal 12 kanalında geçtiğimiz günlerde yayınlanan programda Gazze'de devam eden esir krizi ve Başbakan Benyamin Netanyahu'nun tıkanan müzakerelerdeki rolüne değindi.

Kanalın ana haber bülteninde yayınlanan 20 dakikalık bölüm, sansasyonelliğe ya da gereksiz dramatizasyona başvurmaksızın durumu yalın ve gerçekçi bir şekilde ortaya koydu.

Avraham'ın büyük ölçüde arşiv görüntülerine dayanan haberinde Netanyahu'nun esir takası anlaşması müzakerelerini siyasi nedenlerle kasıtlı olarak geciktirdiği belirtildi.

Haber, Selahaddin Koridoru ile ilgili bir belge ve insani yardım taslağından esirlerin isimlerinin yer aldığı liste gibi bazı yeni unsurlar içeriyordu

Sunulan bilgilerin çoğu tamamen yeni olmasa da, benzer zaman çizelgeleri ve sonuçlar Michael Hauser Tov'un Haaretz'deki çalışması gibi diğer medya organlarında da yer alsa da, Avraham'ın haberi ana haber bültenindeki yeri ve kapsamlı sunumuyla öne çıktı.

Bu yayının seçmen davranışı ya da esirlerin akıbeti üzerindeki etkisi belirsizliğini koruyor.

"Bu haberin bir sonraki seçimde kimsenin oyunu değiştirmesine neden olacağı şüpheli, ancak en azından kime oy verdiğimizi bilmediğimizi söyleyemeyiz," diyen Avraham, haberin kamuoyunu bilgilendirme ve liderleri sorumlu tutma rolünü vurguladı.