Hizbullah çok sayıda İsrail askerini öldürdü ve yaraladı

19 Eylul 2024

Lübnan’daki siber saldırılara rağmen Gazze'deki direnişi desteklemeye devam eden Hizbullah, İsrail’in askeri üs ve araçlarını vurdu. Operasyonlarda çok sayıda İsrail askerinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

YDH- Hizbullah Askeri Medyası’nın yaptığı açıklamaya göre, “Hizbullah savaşçıları el-Merc'de düşman İsrail askerlerine ait bir mevziyi uygun silahlarla hedef aldı ve tam isabetle vurarak çok sayıda ölü ve yaralanmaya neden oldu.”

Söz konusu açıklamada Hizbullah, bu operasyonun “Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına” ve “yiğit ve onurlu direnişlerine” verdikleri desteğin bir parçası olduğunu belirtti.

Güney Lübnan'daki el-Meyadin muhabiri de “Kiryat Şmona” ve “Miskaf Am” arasında bulunan “Tel Hai” yerleşiminde bir İsrail aracını hedef alan ve araca doğrudan isabet eden bir zırh karşıtı füze ile işgal ordusu saflarında yaralanmalar olduğunu bildirdi.

El-Meyadin muhabirine göre, hemen ardından İsrail ordusu kurtarma operasyonunu gerçekleştirmek için Lübnan toprakları yönünde yoğun bir şekilde fosfor bombası atarken, bir İsrail helikopterinin yaralıları tahliye etmek için çalıştığı duyuldu.

Yukarı Celile'de bir aracın zırh karşıtı bir füzeyle hedef alındığını doğrulayan İsrail medyası da ikisi ağır olmak üzere sekiz kişini yaralandığını bildirdi.

Medya, yaralı işgal askerlerini Hayfa'daki Rambam Hastanesi’ne tahliye etmek üzere bir kurtarma helikopterinin bölgeye ulaştığını kaydetti.

Yaralılardan ikisini taşıyan bir helikopterin Rambam Hastanesi’ne ulaştığını haber veren İbrani medyası, şu ana kadar altı yaralının da Ziv Tıp Merkezine tahliye edildiğini bildirdi. Medya, bunlardan birinin durumun “orta”, diğerlerinin durumunun ise “hafif” olduğunu iddia etti.

Ayrıca, “Har Dov” yerleşiminde meydana gelen başka bir olayda da bir askerin öldüğünü ve 5 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İsrail medyası bu sabah işgal altındaki Celile'nin Margaleon bölgesine düşen bir roketin videosunu yayınladı.

İsrail medyasında yer alan başka bir haberde de Lübnan sınırında güdümlü füzelerle hedef alınan İsrail ordusunun saflarında 15 kişinin yaralandığı, çok sayıda helikopterin de yaralıları taşımaya çalıştığı belirtildi.

İbranice Walla sitesi de kuzeydeki Tel Hai'de (Kiryat Şmona yakınlarında) askeri araçlara tanksavar füzelerinin ateşlenmesinin ardından karşılıklı ateş açıldığı ve 10 ambulans olay yerine gittiği bildirildi.

Bu gelişmeler, Hizbullah’ın, işgalcilerin Mecdel Silm ve Blida'ya yönelik saldırılarına karşılık verdiği dünkü operasyonlar sonrasında yaşandı.

Lübnan İslami Direnişi Çarşamba günü “İsrail'in” 810. Hermon Tugayı'na bağlı bir bölüğün “Habushit” bölgesindeki karargahını ve “Beit Hillel” kışlasındaki “el-Sehl Taburu” komutanlığını bombaladı ve her ikisini de Katyuşa roketleriyle hedef aldı.

İşgalcilerin “Neve Ziv ”deki topçu mevzileri de bir roket yaylım ateşiyle vuruldu.

Direniş, bu operasyonların Gazze'deki kararlı Filistin halkıyla dayanışma içinde, onların direnişini desteklemek ve işgalcilerin başta Mecdel Silm ve Blida olmak üzere güneydeki köylere ve sivil evlere yönelik saldırılarına karşılık vermek amacıyla gerçekleştirildiğini vurguladı.

Dördüncü operasyonda Hizbullah, “Bayed Blida” bölgesini topçu mermileriyle hedef aldı ve doğrudan isabet sağladı.