İsrail ordusu kuzeydekilere sığınakların yakınında kalmalarını istedi

20 Eylul 2024

İsrail rejimi ordusu, Lübnan direniş hareketi Hizbullah'ın misilleme saldırılarından korktuğu için işgal altındaki Filistin topraklarının kuzey yerleşimlerinde yaşayanlardan sığınakların yakınında kalmalarını istedi.

YDH- Press TV’nin, Filistinli “Sema” haber ajansına dayandırdığı haberine göre, İsrail ordusu Perşembe günü işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde bulunan 12'den fazla yerleşim biriminin sakinlerine yönelik yeni talimatlar yayınladı.

İsrail ordusu ayrıca, İsrail'in kuzeyindeki bu bölgelerde yaşayanlardan dışarıda gereksiz faaliyetlerde bulunmaktan kaçınmalarını istedi.

Rejim ordusu önümüzdeki günlerde kuzey cephesinde operasyonlar düzenlemeyi planladığını duyurdu.

İsrail'in Kanal 12 televizyonu da işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde onlarca yasadışı yerleşim birimi ve sığınaklara kaçan 70 binden fazla İsraillinin Hizbullah saldırılarını beklediğini bildirdi.

İsrail medyası, rejim ordusunun kuzey bölgelerinde tam bir medya sansürü politikası uyguladığını ve sıradan insanların bu bölgelere girmesini engellediğini duyurdu. 

Yapılan duyuruda yerleşimcilerden canlarını kurtarmak için işgal altındaki Filistin'in kuzey bölgelerine yaklaşmamaları istendi.

İsrail ve Hizbullah direniş hareketi arasındaki gerilim, rejimin Lübnan'daki son terör operasyonlarının ardından iki taraf arasında tam ölçekli bir savaş korkusuyla tırmanıyor.

Hizbullah Perşembe günü yaptığı açıklamada Gazze'deki Filistin halkını desteklemek ve rejimin Güney Lübnan'a yönelik saldırılarına karşılık vermek üzere yeni operasyonlar gerçekleştirdiğini duyurdu.

Hizbullah, İsrail'in el-Malikiye bölgesini topçu atışlarıyla hedef aldığını ve tam isabetle vurduğunu söyledi.

Direniş grubu Perşembe günü Celile, işgal altındaki Golan Tepeleri ve işgal altındaki Kefr Şuba Tepeleri'ndeki İsrail hedeflerine 17 saldırı düzenlediğini açıkladı.

İşgal ordusu, Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyinde düzenlediği bir füze ve insansız hava aracı saldırısında iki İsrail askerinin öldüğünü, Perşembe günü Lübnan'ın güneyinde düzenlenen ayrı saldırılarda ise 13 askerin yaralandığını açıkladı.

Salı ve Çarşamba günleri Lübnan genelinde çağrı cihazları ve diğer iletişim araçlarını hedef alan patlamaların ardından İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim tırmanmış, ikisi çocuk 30'dan fazla kişi hayatını kaybetmiş ve yaklaşık 3 bin 500 kişi de yaralanmıştı.

Ölenler arasında üyeleri de bulunan Hizbullah, bu terör saldırılarından İsrail'i sorumlu tuttu.

Hizbullah ayrıca, ölümcül patlamaların ardından İsrail'e misilleme yapma sözü verdi.