Hizbullah, direnişçilerinin şehadetini duyurdu

21 Eylul 2024

İsrail, Beyrut'a düzenlediği saldırıda Hizbullah Komutanı Şehit Hacı İbrahim Akil ve diğer üyelerini öldürdü; Hizbullah, zafere ulaşılana kadar şehitlerin yoluna sadık kalmaya söz verdi.

YDH- El-Meyadin'e göre, Lübnan İslami Direnişi'nin askeri kanadı Hizbullah, ''en büyük gurur ve onurla'' Hacı Abdülkadir olarak da bilinen Komutan İbrahim Akil ve yoldaşlarının Cuma günü İsrail'in düzenlediği saldırıda şehit olduğunu doğruladı. 

Hizbullah yaptığı açıklamada, şehit komutanlarıyla gurur duyduklarını ifade ederek, onun mücadele, adanmışlık ve sayısız fedakârlıklarla dolu “mübarek yaşamına” vurgu yaptı. 

Açıklamada ayrıca Şehit İbrahim Akil'in en büyük arzusunun Mescid-i Aksa'da namaz kılmak, en büyük tutkusunun ise Kudüs ve Filistin olduğu ifade edildi. 

İslami Direniş açıklamasını, tüm Direniş savaşçılarını, gruplarını ve şehitlerini takdir ve tebrik ederek, ailelerine en içten başsağlığı dileklerini ileterek ve hayatlarında ve sonrasında Allah'ın en büyük mükafatlarını almaları için dua ederek sonlandırdı. 

El-Meyadin, Cuma günü erken saatlerde Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney banliyösünde bir konut binasınının hedef alındığı saldırıda patlama seslerinin duyulduğunu, saldırı sonucunda da binanın tamamının yıkıldığını aktardı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı kısa bir süre sonra yaptığı açıklamada, ilk belirlemelere göre saldırı sonucunda üç kişinin şehit olduğunu ve en az 17 kişinin de yaralandığını belirtti.

Bakanlık bir başka güncellemede, sekiz katlı bir konut binasını hedef alan saldırıda 14 kişinin şehit olduğunu ve 66'dan fazla kişinin de yaralandığını söyledi.