Macar istihbaratı, çağrı cihazı şirketinin CEO'suyla görüştü

21 Eylul 2024

Macar hükümeti bugün yaptığı açıklamada, istihbarat servislerinin patlamalardan bu yana Barsony-Arcidiacono ile birkaç kez görüştüğünü doğruladı.

YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Macar hükümeti bugün yaptığı açıklamada, istihbarat servislerinin bu hafta başında Lübnan'a yönelik terörist İsrail elektronik saldırılarıyla bağlantılı Budapeşte merkezli BAC Consulting firmasının CEO'su ile çok sayıda görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

Tayvanlı Gold Apollo şirketi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Lübnan'daki patlamalarda kullanılan çağrı cihazı modelinin BAC Consulting tarafından üretildiğini belirterek, şirkete sadece marka lisansını verdiğini ve cihazların üretiminde yer almadığını iddia etmişti.

Saldırılardan bu yana CEO Barsony-Arcidiacono kamuoyu önünde görülmedi. Komşuları onu görmediklerini bildirirken, kendisi de Reuters tarafından yapılan hiçbir çağrıya ya da e-postaya yanıt vermedi. Budapeşte şehir merkezindeki konutuna yapılan bir ziyaretten de yanıt alınamadı ve bir zamanlar erişilebilir olan dairesi artık kapalı.

Macar hükümeti bugün yaptığı açıklamada, istihbarat servislerinin patlamalardan bu yana Barsony-Arcidiacono ile birkaç kez görüştüğünü doğruladı. BAC Consulting'i Macaristan'da üretim faaliyeti olmayan bir “ticaret-aracılık şirketi” olarak sınıflandırdı ve çağrı cihazlarının ülkeye hiç girmediğini iddia etti.

Yetkililer, BAC Consulting'in hafta içinde kaldırılan web sitesinin Macaristan'daki gerçek faaliyetleri hakkında çok az bilgi verdiğini ve kayıtlı adresinin Budapeşte'nin banliyö bölgesinde bir hizmet ofisi olarak listelendiğini belirtti.

ABC News’te cuma günü yer alan bir habere göre, Amerikalı istihbarat yetkilileri, Lübnan'da Hizbullah tarafından kullanılan binlerce iletişim cihazının patlatılması operasyonunun en az 15 yıldır planlandığını açıkladı.