Irak Direnişi’nden İsrail’e saatler içinde 4 operasyon

22 Eylul 2024

Irak Direnişi, İsrail'in Ürdün Vadisi'ndeki üssü de dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin'de saatler içinde 4 operasyon gerçekleştirdi.

YDH- Irak İslami Direnişi, Filistin halkını desteklemek ve işgal suçlarına karşılık vermek amacıyla işgal altındaki Filistin'de işgal üslerini hedef alan bir dizi operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.

Irak İslami Direnişi İsrail'in işgal altındaki Filistin'de bulunan Kuzey Ürdün Vadisi'ndeki askeri üssüne insansız hava araçlarıyla saldırdı.

Pazar günü erken saatlerde direniş üç operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu: İlkinde insansız hava araçları kullanılarak işgal altındaki Filistin'de hayati bir hedef vuruldu. İkinci operasyonda, gelişmiş seyir füzeleriyle işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki bir üs hedef alındı. Üçüncüsünde ise işgal altındaki Filistin'in güneyindeki hedefleri insansız hava araçlarıyla vurdu.

Irak İslami Direnişi, bugün sabah erken saatlerde bir açıklama yaparak, işgal altındaki Filistin topraklarında hayati önem taşıyan bir hedefe insansız hava aracıyla saldırı düzenlediğini bildirmişti.

Böylece bugünkü toplam operasyon sayısı dörde, bu haftaki operasyon sayısı ise sekize yükseldi.

Bu operasyonların, “Filistin halkını desteklemek ve işgalcilerin çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere sivillere yönelik katliamlarına yanıt vermek amacıyla gerçekleştirildiği” bildirildi.

Irak Direnişi yaptığı açıklamalarda “düşman kalelerini artan bir hızla vurmaya” devam edeceğini söyledi.