Yemen’den İsrail'e: Size birçok sürpriz vadediyoruz

22 Eylul 2024

Sanaa hükümetinin savunma bakanı, İsrail ve destekçilerinin “herhangi bir çılgınlık yapmadan önce” Yemen'i ciddi bir şekilde göz önünde bulundurduklarını söyledi.

YDH- El-Meyadin’in bildiridğine göre, Yemen Savunma Bakanı Muhammed el-Atifi, Sanaa'nın balistik, hipersonik ve seyir füzelerinin yanı sıra insansız hava araçlarını da düşmanlardan esirgemeyeceğini belirtti.

Atifi, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin İsrail işgal varlığının merkezinin derinliklerini hedef almaya devam edeceğini vurguladı.

El-Atifi, Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin İsrail işgaline “birçok sürpriz” yapacağına ve işgal altındaki Yafa (Tel Aviv) ve Umm el-Raşraş (Eilat) şehirlerinde görüldüğü gibi, “saklandığı yerleri” vurmaya devam edeceğine söz verdi.

İsrail ve destekçilerinin “herhangi bir aptallık yapmadan önce” Yemen'i ciddi bir şekilde göz önünde bulundurduklarını vurguladı.

“Açık, hassas ve uzun vadeli bir savaş aşamasından” bahseden el-Atifi, Yemen'in tüm çatışma olasılıklarını göz önünde bulundurduğunu, bölgede gelişen siyasi, askeri ve jeopolitik değişimleri yakından takip ettiğini ve önümüzdeki tüm zorluklara karşı hazırlıklı olduğunu söyledi.

Yemen savunma bakanı ayrıca, Yemen'in askeri kurumunun, askeri-endüstriyel sistemin büyük ölçüde modernleştirilmesinin yanı sıra eğitim ve kapasite geliştirme konusunda hızlı bir ilerlemeye tanık olduğunu vurguladı.

Ayrıca Sanaa'nın, Yemen Cumhuriyeti'nin tüm toprakları üzerindeki egemenliğini korurken hem siyasi hem de askeri denklemleri dayatabilecek yetenekli bir savunma askeri gücü oluşturmak için çalıştığına dikkat çekti.

El-Atifi, Yemen'in, son on yıldaki saldırganlarını “kırmızı çizgileri aşmamaları ve ülkenin içişlerine karışmamaları” konusunda uyararak “işgalci ve saldırganların Yemen topraklarından ve adalarından çekilmelerini bir an önce planlamaları” gerektiğini vurguladı.

Yemen Savunma Bakanı Muhammed el-Atifi  düşmanları “askeri hazırlıklarının acısını” yaşamamaları konusunda uyardı.

El-Atifi  şöyle dedi: “Onuncu yıla girerken halkımıza karşı çıkmakta ve onları kuşatmakta ısrar edenler, stratejik sabrımızı zayıflık olarak görmemelidir.”

Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdulmelik el-Husi de cumartesi günü yaptığı açıklamada, ülkesinin pek çok ülke ile kıyaslanamayacak kadar gelişmiş bir cephaneliğe sahip olduğunu ve füze kabiliyetlerinin bu gelişim ve etkinliğin önemli bir sembolü olduğunu vurgulamıştı.