Naim Kasım: Açık hesaplaşma savaşına girdik

22 Eylul 2024

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Şehit İbrahim Akil’in cenaze töreninde yaptığı konuşmada, İsrail’e karşı mücadelelerinin devam edeceğini ve 'açık hesaplaşma savaşı' aşamasına girildiğini belirtti.

YDH - Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, şehit İbrahim Akil ve Mahmud Yasin Hamad için Güney Banliyöleri’nde düzenlenen cenaze töreninde konuşma yaptı.

Mehr Haber Ajansı’nın aktardığına göre, Şeyh Kasım, konuşmasında "Şehit Hacı Abdülkadir, cihat meydanında doğdu ve İsrailliler ile tekfircilerle dolu çatışmalara girdi. Abdülkadir, en güzel sahaların şehididir; Kudüs ve Filistin’in şehididir. Hizbullah’ta operasyon komutanıydı ve 2008’den bu yana Rıdvan ve Rıdvan Komutanlığı’nı kurdu. Seyyid Nasrallah’ın cihat işlerinde yardımcısıydı," dedi.

Şeyh Kasım sözlerine şöyle devam etti: “Şehit Abdülkadir’in sahip olduğu makamlar, onun büyük rolünü ortaya koyuyor. Bugün bedenen aramızdan ayrılıyor olabilir, ancak ruhu, fedakarlıkları ve onun yolundan gidecek mücahitlerle yaşamaya devam edecek. Sizler birer bayrak ve sancak olarak kalacaksınız.”

İsrail’in sadece savaşçıları değil, sivilleri, çocukları, sağlık görevlilerini, eczaneleri, evleri ve onurlu bir yaşam için gerekli her şeyi hedef aldığını belirten Şeyh Kasım, "Bu, sivillerin hedef alınmasını asla haklı çıkarmaz. İşgal, direnişi felç etmek, çevresini kışkırtmak ve destek cephesini durdurmak istedi, ancak savaşçılar bu planı bozdu," diye konuştu.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, Amerika’nın ‘İsrail’ ile birlikte saldırganlık ve yıkıma saplanmış durumda olduğunu kaydederek “Düşman, terör içinde ölecek ve grubu dağılacak. Hedeflerine ulaşamayacaklar. Biz daha güçlü döndük ve saha bunu kanıtlayacak. Düşman, Filistin’de hedeflerine ulaşamadı ve direniş devam ediyor. Tehditler bizi durduramayacak. En tehlikeli ihtimallerden korkmuyoruz ve her türlü askeri olasılıkla yüzleşmeye hazırız," değerlendirmesini yaptı.

Ayrıca Şeyh Kasım, "Lübnan’daki destek cephesi, Gazze’deki savaş sona erene kadar devam edecek. Kuzeydeki yerleşimciler geri dönmeyecek, aksine göç artacak ve destek genişleyecek. İsrail, bu çıkmazı daha da derinleştirecek. Bu yüzden Gazze’ye gidin ve savaşı durdurun,” dedi.

"Tehditler savurmanın anlamı yok, saldırıya nasıl karşılık vereceğimize biz karar vereceğiz. Açık hesaplaşma savaşı olarak adlandırdığımız yeni bir aşamaya girdik," diyen Şeyh Kasım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün gece bu savaş hesabına bir ödeme yaptık ve ödemelerin nasıl gerçekleşeceğini görmek için sahayı takip edin."

Şeyh Naim Kasım, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Destek ve çatışma cephesini takip ediyoruz. Zaman zaman onları öldürüyoruz ve hem bekledikleri hem de beklemedikleri yerlerden saldırıyoruz."