İsrail, Amerika'dan Lübnan'a saldırıları için onay aldı

23 Eylul 2024

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Amerikalı mevkidaşı Lloyd Austin ile Hizbullah'a karşı planlanan saldırıları görüştü.

YDH - İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant,  bugün yaptığı açıklamada ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile bölgedeki durumu ve rejim ordusunun Hizbullah'a karşı planlanan operasyonlarını görüştüğünü bildirdi.

X (eski adıyla Twitter) hesabından paylaşımda bulunan Gallant, "Dün akşam ordunun Kuzey Komutanlığı'na yaptığım ziyaretin ardından ABD Savunma Bakanı ile bir araya geldim. Kendisine Hizbullah'ın tehditleri hakkında bir durum değerlendirmesi sundum ve Hizbullah'ın İsrailli sivillere yönelik saldırı kapasitesini azaltmaya yönelik operasyonlar hakkında bilgi verdim,” dedi.

İki bakan ayrıca, İran ve Direniş Ekseni’nin tehditleri de dahil olmak üzere bölgenin genel durumunu ele aldı.

Bu arada, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları son günlerde yoğunlaştı. Lübnan Sağlık Bakanlığı, son yaptığı açıklamada İsrail'in hava saldırılarında 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 400 yaralının hastanelere kaldırıldığını ve can kaybının artmaya devam ettiğini bildirdi.

İsrail, Güney Lübnan köylerine ve Doğu Bekaa bölgesine yönelik saldırılarını artırırken, sivil kayıplara dair haberler gelmeye devam ediyor.