Hamas: Hizbullah ve Lübnan halkıyla dayanışma içindeyiz

23 Eylul 2024

Hamas, Lübnan’a yönelik devam eden saldırıları kınayarak, bu saldırıların bir savaş suçu olduğunu ve ABD’nin desteği olmadan gerçekleşemeyeceğini belirtti.

YDH - İslami direniş hareketi Hamas, Siyonist rejimin Lübnan’da direnişi ve sivilleri hedef alan saldırılarını ilişkin açıklama yaptı.

Direnişten yapılan yazılı açıklamada, “Siyonist teröristlerin Lübnan’a ve kardeş Lübnan halkına yönelik saldırıları sürüyor ve bu sabah itibariyle yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden oldu. İslami direniş hareketi Hamas olarak, bu barbarca ve geniş çaplı saldırganlığın bir savaş suçu olduğunu, Siyonist düşmanın Nazi benzeri fıtratını ve Netanyahu’nun Gazze Şeridi’ndeki soykırım savaşını durdurmayı reddetmesinin onu çıkmaza sürüklediğini vurguluyoruz,” denildi.

Açıklamada, “Bu acımasız saldırılar karşısında Hizbullah’taki kardeşlerimiz ve Lübnan halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha teyit ediyoruz,” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) çağrı da yapılarak, “UCM’yi, Siyonist varlığın liderlerini savaş suçlusu olarak yargılamak ve tutuklamak için gerekli adımları atmaya davet ediyoruz,” değerlendirmesi yapıldı.

Filistin ve Lübnan’da işlenen sürekli katliamlardan ABD yönetiminin tamamen sorumlu tutulduğu, zira bu saldırıların Washington’un açık desteği ve himayesi olmadan gerçekleşemeyeceğine dikkat çekilen açıklamada, şöyle devam edildi:

“Arap Birliği ve İslam İş birliği Teşkilatı’na, Lübnan ve Filistin halkına yönelik Siyonist saldırganlığı durdurmak için acilen harekete geçmeleri, işgalci Siyonist varlığı uluslararası alanda boykot ve tecrit ederek onu haydut bir terörist yapı olarak tanımaları için kararlı adımlar atmaları çağrısında bulunuyoruz.”