Ayetullah Sistani'den Lübnan halkı için yardım çağrısı

23 Eylul 2024

İsrail’in saldırganlığının durdurulması ve Lübnan halkının bu saldırıların etkilerinden korunması gerektiğini vurgulayan Ayetullah Sistani, inananları da bu acıları hafifletmek ve insani ihtiyaçları karşılamak için ellerinden geleni yapmaya çağırdı.

YDH - Irak'taki en büyük dini merci olan Ayetullah Sistani, İsrail’in saldırganlığının durdurulması ve Lübnan halkının bu saldırganlığın etkilerinden korunması için her türlü çabanın gösterilmesi çağrısında bulunarak inananları da acılarının hafifletilmesi ve insani ihtiyaçlarının karşılanması için ellerinden geleni yapmaya davet etti.

Sistani, yaptığı yazılı açıklamada Lübnan halkının yaşadığı büyük acılar karşısında onlarla dayanışma ve sempati içinde olduklarını belirterek, Allah’tan onları koruması ve kötü niyetli insanların şerrinden muhafaza etmesi için dua etti.

Sistani, Lübnanlıların, çok sayıda kişisel iletişim cihazı ve benzerlerinin patlatılması ve kadın ve çocuklar da dahil vatandaşlarla dolu konutların hedef alınması da dahil olmak üzere, Siyonist rejimin vahşice yöntemlerle saldırısına giderek daha fazla maruz kaldığını vurguladı.

İşgalcilerin güneyde ve Bekaa Vadisi'nde onlarca köy ve kasabaya yoğun saldırılar düzenlediğini anımsatan Sistani, “Bu saldırılar şimdiye kadar çok sayıda kahraman direnişçinin ve diğer masum sivillerin şehit olmasına ve yaralanmasına ve on binlerce kişinin evsiz kalmasına neden oldu,” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Sistani, İsrail saldırganlığını durdurmak ve Lübnan halkını yıkıcı etkilerinden korumak için ‘mümkün olan her türlü çabayı’ gösterme ve ‘acılarını hafifletmeye ve insani ihtiyaçlarını teminat altına almaya katkıda bulunma’ çağrısı yaptı.