Halk Seferberlik Güçleri, Lübnan için seferberlik ilan etti

23 Eylul 2024

Haşd Şabi Heyeti Başkanı Falih el-Feyyad, Siyonist rejimin saldırıları karşısında Lübnan halkı ile dayanışma çağrısı yaptı.

YDH - Haşd Şabi Heyeti Başkanı Falih el-Feyyad, Siyonist rejimin Lübnan’a karşı geçen haftadan bu yana ağırlaştırdığı saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Feyyad, “Yüce dini liderimiz Ayetullah Ali Sistani’nin kardeş Lübnan Cumhuriyeti’ne yönelik İsrail’in acımasız saldırıları hakkında yaptığı açıklamayı büyük bir dikkatle karşıladık. Bu saldırılar, kahraman direnişçileri ve masum, silahsız sivilleri hedef alarak devam etmektedir ve yerleşim bölgelerine yönelik vahşi bombardımanlar sürmektedir,” ifadelerine yer verdi.

Bu bağlamda, Lübnan halkıya tam bir dayanışma içerisinde olduklarını vurgulayan Feyyad, “Siyonist kibire ve Filistin, Lübnan ve Suriye arasında mekik dokuyan ölüm makinesine karşı, elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız. Yüksek dini mercinin çağrısına ve insani, kardeşlik ve dini görevlerimize yanıt olarak, Lübnan’daki kardeşlerimize yardım için her türlü lojistik, tıbbi ve insani desteği sunmak üzere seferber olmuş durumdayız,” dedi.

Feyyad, “Ayrıca, tüm kardeşlerimizi, Irak hükümeti ve resmi makamlarla koordinasyon içinde, oradaki kardeşlerimize insani yardım ve destek sunmaya davet ediyoruz,” diye ekledi.

“Allah, aziz Lübnan’ı, toprağını, gökyüzünü, halkını ve direnişini korusun,” duasını eden Feyyad, “Böylelikle, ‘Müminlerin birbirlerine olan bağlılığı, merhameti ve şefkati, bir beden gibidir; bedenin bir organı rahatsızlandığında, diğer organlar da uykusuzluk ve ateş ile ona eşlik eder’ hadisinin gereğini yerine getirmiş olacağız,” vurgusunu yaptı.