Direniş Ekseni Cephesi (23 Eylül)

24 Eylul 2024

Filistinli ve bölgesel direniş grupları tarafından 23 Eylül günü gerçekleştirilen başlıca operasyonlar aşağıdaki gibidir.

Kassam Tugayları'nın 23 Eylül'deki operasyonları

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusunda işgalci İsrail güçlerinin ikmal hattı boyunca planlı bir operasyonda bir İsrail askeri araç konvoyuna pusu kurdu.

D9 tipi üç İsrail askeri buldozeri ve 2 Merkava tankı, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bulunan Doğu George kavşağından geçerken Yasin 105 mermileri ve gerilla patlayıcı cihazları kullanılarak hedef alındı.

Aksa Şehitleri Tugayları'nın 23 Eylül'deki operasyonları:

 “Netzarim” eksenindeki İsrail askerlerinin ikmal hattına ve mevzilerine havan mermileri ve K-132 roketleriyle topçu ve füze tahkimatı operasyonu düzenledi.

İşgal altındaki Kudüs'ün kuzeyindeki “Koçav Yaakov” yerleşimini mermi yağmuruna tuttu.

Kudüs Tugayları'nın 23 Eylül'deki operasyonları:

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri ile ortak bir operasyonda, ağır kalibreli havan mermileriyle İsrail askerlerinin ve askeri araçlarının toplandığı bir alanı hedef aldı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde bulunan Balata kampına baskın düzenleyen İsrail güçleriyle şiddetli çatışmalara girerek ağır mermi yağmuru ve patlayıcı cihazlar kullandı.

Fırtına Güçleri'nin 23 Eylül'deki operasyonları:

 “Netzarim” eksenini 107 mm roket yaylım ateşiyle hedef aldı.

Şehit Ömer el-Kasım Güçleri'nin 23 Eylül'deki operasyonları:

Kudüs Tugayları ile ortak bir operasyonda “Netzarim” ekseninde toplanan İsrail askerlerini ve askeri araçlarını ağır kalibreli havan mermileriyle hedef aldı.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları'nın 23 Eylül'deki operasyonları:

Merkez valiliğin kuzeyinde İsrail güçlerinin toplandığı bir alanı 60 mm'lik havan mermileriyle hedef aldı.

Merkezi vilayetin kuzeyinde İsrail güçlerinin toplandığı bir alanı 60 mm'lik havan mermileriyle hedef aldı.

Hizbullah'ın 23 Eylül'deki operasyonları:

Kuzey Kolordusu yedek karargâhını, Celile Tümeni yedek üssünü ve Tiberya Gölü'nün kuzeybatısındaki Amiad üssündeki lojistik depolarını ve işgal altındaki Hayfa şehrinin kuzeyindeki Zevulun bölgesindeki Rafael askeri sanayi komplekslerini onlarca roketle hedef aldı.

Taberiye Gölü'nün batısındaki Nimra üssündeki kuzey bölgesinin ana depoları onlarca roketle hedef alındı.

İşgal altındaki Suriye'nin Golan Tepeleri'nde bulunan Yoav kışlasındaki füze ve topçu taburu karargâhını onlarca roketle hedef aldı.

İşgal altındaki Safed şehrinin kuzeybatısında bulunan Ayn Zeytim üssündeki Kuzey Kolordusu karargahı onlarca roketle hedef alındı.

İşgal altındaki Hayfa kentinin kuzeyindeki Zevulun bölgesinde bulunan Rafael askeri sanayi komplekslerini onlarca roketle hedef aldı.

İşgal altındaki Hayfa şehrinin güneydoğusundaki Ramat David Hava Üssü onlarca roketle hedef alındı.

Taberiye Gölü'nün batısındaki Nimra üssünde bulunan kuzey bölgesi onlarca roketle ikinci kez hedef alındı.

Irak İslami Direnişi'nin 23 Eylül'deki operasyonları:

İsrail ordusunun işgal altındaki topraklarda bulunan “Golan Tugayı”na ait bir gözetleme üssünü uygun silahlarla hedef aldı.