ABD: Lübnan’da büyük bir savaş çıkabilir

25 Eylul 2024

Amerikalı bir yetkili, Lübnan'da İsrail'in Hizbullah'a yönelik saldırılarının büyük bir savaşa yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu ve durumun daha da kötüleşmesi halinde işleri düzeltmenin son derece zor hale gelebileceğini söyledi.

YDH - Politico gazetesine konuşan kaynaklar, ABD ve İsrail arasında Hizbullah'la nasıl başa çıkılacağı konusunda, özellikle de günlerdir devam eden ve yüzlerce Lübnanlının yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine neden olan saldırılarla alakalı görüş ayrılıklarının derinleştiğini bildirdi.

Gazete, Siyonist rejimin Hizbullah’a yönelik saldırılarının, özellikle ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken, uygulanma şekli ve ne kadar süreceği konusunda Biden yönetiminde tartışma yarattığını vurguladı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir Amerikalı yetkili, “Bazı ABD yönetimi yetkilileri, İsrail’in ülkenin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılar sonucunda Lübnan’da çok sayıda can kaybı yaşanması nedeniyle büyük bir hayal kırıklığı ve endişe duyuyor,” dedi.

Aynı yetkili, Biden yönetimindeki yetkililerin, durumun daha da kötüleşip savaşa dönüşmesi halinde –ki yönetimin önlemeye çalıştığı da bu– İsrail'in etkili bir yanıt verememesi durumunda krizi çözmenin imkansız olmasa da son derece zor olacağına inandığını ifade etti.