Ayetullah Hamenei: Direniş kazanacak

25 Eylul 2024

İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, İsrail ile devam eden savaşın şu ana kadar kazanan tarafının Hizbullah olduğunu söyledi ve “bu savaşta nihai zafer direniş cephesinin olacaktır” dedi.

YDH- Yerel kaynaklara göre, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Lideri Ali Hamenei bir konuşma yaptı.

Çarşamba günü Tahran'da Kutsal Savunma Haftası münasebetiyle düzenlenen törende bir grup gazi ve insan hakları savunucusuna hitap eden Ayetullah Hamenei, İran İslam Cumhuriyeti'nin tarihine atıfta bulunarak, ''İslam Devrimi, onlar (hükümdarlar) için kabullenilebilecek, tahammül edilebilecek bir gerçeklik değildi. Neden...soru aslında burada...acaba neden tahammül edemiyorlardı?'' diye sordu.

Ayetullah Hemenei, ''Halkın devrimini gördüler ve devrim yeni bir düşünce ortaya koydu. Onlar ise bundan rahatsız oldu. Yeni bir dünya sisteminde böyle bir düşünce tarzının ortaya çıkması onlar için endişe vericiydi. Konu buydu aslında.'' dedi.

Ayetullah Hamenei, ''Dünya bir dikta üzerine kurulmuştu, dünya iki bölüme ayrılmıştı: Bazıları diktacıdırlar, bazıları diktayı kabul edenlerdir.'' dedi.

Ayetullah Hamenei ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti'nin Amerikan zorbalığına asla boyun eğmeyeceğinin'' altını çizdi.

Konuşmasına Irak ile olan 8 yıllık savaştan bahseden Ayetullah Hamenei, 1980-1988 yılları arasındaki savaşa atıfta bulunarak “Bugün Filistin ve Lübnan'da dayatılan savaşın da bunun bir benzeri olduğunu söyledi. 

Ayetullah Hamenei, ABD'nin Lübnan'daki çağrı cihazı ve telsiz saldırıları hakkında önceden bilgi sahibi olmadığı iddialarını reddetti ve ekledi: 

“Bir İslam ülkesi olan Filistin dünyanın en habis kafirleri tarafından gasp edilmiştir. Bu konudaki tartışmasız kesin şer’i hüküm, herkesin Filistin’i ve Mescid-i Aksa’yı asıl sahiplerine geri kazandırmak için çaba göstermesidir.

Gazze için göğsünü siper eden Hizbullah, acı olaylar yaşıyor ve Allah yolunda cihat ediyor.

Bu savaşta habis düşman en iyi silahlara sahiptir, Amerika da onu desteklemektedir. Amerikalıların olaylara müdahale etmedikleri ve Siyonistlerin yaptıklarından haberdar olmadıkları yönündeki iddiaları gerçek dışıdır. 

Amerikalılar bu işe karışmadıklarını ve bilgi sahibi olmadıklarını söylüyorlar ama hem bilgi sahibiler hem de işin içindeler. Mevcut Amerikan rejimi, yaklaşan seçimlerde habis Siyonist rejimin zaferine muhtaçtır.''

''Zafer, Hizbullah'ın zaferi olacaktır''

Ayetullah Hamenei, ''siyasi olarak dünya ile birtakım teamüller üzerinde, İran'ın dikta rejimleri ile işbirliği yapacağını düşünenlerin yanlış olduğunu'' vurguladı.

''Bu savaşta da habis ve aşağılık olan düşman yine aynı şekilde en büyük imkanlara ve teçhizata sahip.'' diyen Ayetullah Hamenei, "İslam yolunda cihat edenler, onlar kadar imkan sahibi değiller ancak kazanacak olanlar Allah yolunda cihat edenlerdir.'' dedi. 

Ayetullah Hamenei, ''Eğer bu alçak Siyonist rejim, kazanmış olsaydı dünyaya yüzünü kara göstermezdi. Gazze ve Lübnan'da savaşçıları ve direnişçileri yenebilmiş olsaydı çocukları ve hastaneleri bombalamazdı. İsrail kaybetti. Kazanamadığı için savunmasız insanları vurarak kendisini kandırmaya devam etti. İsrail direniş güçlerine karşı zafer elde edemedi. Hizbullah'ın yetkililerini şehit ettiler. Tabii, bu kayıptı ancak bu kayıp Hizbullah'ı sarsacak bir kayıp değildi. Hİzbullah bundan daha güçlü!''