Şehit Komutan Surur'un Direniş Yolculuğu

27 Eylul 2024

Hizbullah'ın askeri medyası, Şehit Muhammad Hüseyin Surur'un İslami Direniş'teki yaşamına ilişkin ayrıntıları yayınladı.

YDH- Hizbullah, İsrail'in Beyrut'un güney banliyösündeki bir konuta düzenlediği suikast ve saldırıda Komutan Muhammed Hüseyin Surur’un (Hacı Ebu Salih) şehit olduğunu duyurdu.

Şehit Ebu Salih, 1973 yılında Lübnan'ın güneyindeki birinişçi bir köy olan Ayta el-Şaab'da doğdu. 1996 yılında Lübnan'daki İslami Direniş saflarına katıldı ve bu çerçevede örgütsel sorumluluklar üstlendi, çok sayıda üst düzey liderlik eğitiminden geçti.

Komutan Ebu Salih, Hizbullah'ın İsrail işgaline karşı operasyonlarında önemli bir rol oynadı ve Lübnan'ın doğu sınırlarında ve Suriye'nin çeşitli illerinde tekfirci teröristlerin saldırılarına karşı koyan kilit komutanlardan biriydi.

Şehit lider, 2020 yılında Hizbullah'ın Hava Kuvvetleri'nin sorumluluğunu üstlenene kadar çeşitli askeri uzmanlık alanlarında görev aldı ve özellikle Aksa Tufanı Savaşı'nın başlangıcından bu yana İsrail rejimine karşı operasyonları yönetti.

Komutan Muhammad Surur’un, Beyrut'un Güney Banliyösünde bir konutu hedef alan İsrail saldırısında “Kudüs yolunda şehit” olduğu bildirildi.

El-Meyadin muhabiri, üç füzenin banliyödeki “Kaim” mahallesinde bir konuta isabet ettiğini bildirdi. Saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre en az dört kişi hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı (NNA), İsrail füzelerinin hedef aldığı konutun 10 kattan oluştuğunu belirtti.

NNA ayrıca, saldırılarda iki kişinin hayatını kaybettiğini ve 15 kişinin de yaralandığını bildirdi.