Che Guevara'nın kızı: Bu düşmanı ezmeliyiz

27 Eylul 2024

Aleida Guevara, İsrail'in Lübnan’a yönelik devam eden saldırıları ışığında Lübnan halkına seslenerek, onlarla dayanışma içinde olduğunu ve kararlı tutumlarını desteklediğini söyledi.

YDH- El-Meyadin’in bildirdiğine göre, Che Guevara'nın kızı Aleida Guevara, Lübnan halkıyla dayanışma amaçlı kaleme aldığı mektubunda, bu zorlu dönemde Lübnanlıların yanında olma konusundaki sarsılmaz kararlılığını vurgulayarak yürekten desteğini iletti.

Aleida Guevara Lübnanlılara hitaben şunları söyledi: “Sevgili Lübnanlı kardeşlerime, size dünyanın dört bir yanından sevgiyle dolu yürekten bir kucak gönderiyorum. Yalnız değilsiniz.”

Guevara durumdan duyduğu derin endişeyi dile getirerek, “Sizi desteklemenin yollarını arıyoruz... yanınızda nasıl daha etkili bir şekilde durabileceğimizi ve birbirimize nasıl daha fazla yaklaşabileceğimizi bulmaya çalışıyoruz” dedi.

İşgale karşı birleşik cephe çağrısında bulunan Guevara, "Sadece Hizbullah'ın tek başına kalmamasını, hepinizin tek vücut olmasını sağlayarak aktif katılımınızı umuyoruz" dedi.

“Bir cevap vermek şart... Bu düşmanı sonsuza dek yenmek için yeterli gücü taşımalısınız.”

“Bu düşman saygıyı hak etmiyor”

Lübnanlıların mücadelelerinde kararlı olmalarını söyleyen Aleida Guevara “hiçbir saygıyı hak etmeyen ve insan hayatına değer vermeyen böylesine acımasız bir düşmanla mücadele etmek için halk olarak sahip oldukları tüm sevgi ve cesaretle ilerlemeleri” gerektiğini vurguladı.

Guevara, düşmanla yüzleşmenin önemini yineleyerek şunları vurguladı: “Bu düşmanla yüzleşmeli ve onu ezmeliyiz, başka seçeneğimiz yok! Masum kadınları, erkekleri ve çocukları öldürmelerine izin vermeye devam edemeyiz. Bu kesinlikle kabul edilemez!”

Guevara, Lübnanlılardan yoldaşları olarak bahsederek şunları vurguladı: “İlerlemeli ve gücümüzün kaynaklarını bulabildiğimiz her yerde aramalıyız. Birleşik bir halk olarak, bu hedefe ulaşmak için tüm çabalarımızı birleştirelim.”

“Çok uzakta olsam bile yanınızdayım.”

Guevara, Lübnanlılara ihtiyaç duydukları her an “emirlerinde” olduğu güvencesini vererek “hiçbir şeyin bunun önünde duramayacağını” söyledi ve ekledi: “Ne gerekiyorsa bana güvenebilirsiniz. İlerleyin!”