Yemen: Bir sonraki saldırı daha büyük olacak

27 Eylul 2024

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Tel Aviv ve Askalan'da askeri hedeflere hipersonik balistik füze ve insansız hava aracıyla yaptıkları saldırılarda hedeflerin başarıyla vurulduğunu duyurdu.

YDH - Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bu sabah işgal altındaki Filistin'de iki askeri operasyonun başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. Operasyonlarda Filistin-2 hipersonik balistik füze ve Yafa insansız hava aracı kullanıldı.

Seri, ilk operasyonda Tel Aviv'in işgal altındaki Yafa bölgesinde İsrail ordusuna ait bir askeri hedefin Filistin-2 füzesiyle vurulduğunu, ikinci operasyonda ise Askalan'da kritik bir hedefin Yafa İHA'sı tarafından başarıyla hedef alındığını belirtti.

Tuğgeneral Seri, her iki operasyonun da belirlenen hedeflere başarıyla ulaştığını ve bu hamlelerin Filistin halkının yaşadığı zulmü hafifletmek ve Lübnan ile Filistin direnişini desteklemek amacıyla yapıldığını vurguladı.

Yetkili, “Yemen Silahlı Kuvvetleri, Filistin ve Lübnan’daki kardeşlerimizin kanı için zafer olarak İsrail’e karşı daha fazla askeri operasyon gerçekleştirecek,” ifadelerini kullandı. Ayrıca Seri, Yemen'in, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırganlığı sona erene kadar askeri operasyonlarına ara vermeyeceğini net bir şekilde ifade etti.

‘Yemen’in hedefleri büyüyor ve bir sonraki hamle daha güçlü olacak’

Bu bağlamda, üst düzey Yemenli kaynaklar, Lübnan merkezli el-Meyadin televizyonuna konuşarak, Yemen ordusunun yeni hedefler belirlediğini ve düşmana yönelik operasyonlarının durmaksızın devam edeceğini dile getirdi.

Kaynaklar, Yemen füzelerinin 2 bin kilometreden fazla mesafe kat ederek hedeflerine ulaştığını ve bu operasyonların süreceğini ifade etti. Ayrıca kaynaklar, işgal altındaki Yafa'nın artık güvende olmayacağını kaydetti.

Kaynaklara göre, ‘beşinci aşama İsrail için zorlu olacak ve Gazze ile Lübnan’a yönelik saldırılar sona erene kadar sürecek ve tırmanış gösterecek’.

Kaynaklar, Yemen'in direnişi destekleyen kararlı tutumu da yinelendi: “ABD ve İngiltere'nin saldırganlığı Yemen'in silahlarını durduramayacak ve İsrail'e yönelik operasyonlar hız kesmeden devam edecek.”

İsrail medyası, perşembeyi cumaya bağlayan gece Tel Aviv'e Yemen'den balistik bir füze fırlatıldığını bildirmişti. Ayrıca 17'den fazla İsrailli yerleşimcinin yaralandığı ve Tel Aviv ile güneyindeki yerleşim yerlerinde sirenlerin çaldığı belirtilmişti. Ben Gurion Havaalanı da roket saldırıları sonrası geçici olarak kapatılmıştı.