Hizbullah, Ramat David Üssü ve Kfar Giladi'yi vurdu

28 Eylul 2024

Hizbullah, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına misilleme olarak, İsrail'in kuzeyindeki Ramat David Hava Üssü ve Kfar Giladi yerleşimine roket saldırıları düzenledi.

YDH - Hizbullah, Gazze'deki direnişe destek vermek, Lübnan'ı ve halkını savunmak ve İsrail'in saldırılarına karşılık vermek amacıyla Ramat David Hava Üssü ve Kfar Giladi yerleşimine yönelik operasyonlarını sürdürdü. El-Meyadin televizyonunun aktardığına göre Hizbullah, Ramat David Hava Üssü'nü bir dizi Fecr-3 füzesiyle hedef aldı. Direniş, ayrıca Fecr-1 roketleriyle Kfar Giladi yerleşimini de vurdu.

Hizbullah, bu saldırıların Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkını desteklemek, direniş hareketine güç vermek, Lübnan'ı ve halkını korumak ve İsrail'in şehirlere, köylere ve sivillere yönelik acımasız saldırılarına yanıt vermek için gerçekleştirildiğini vurguladı.

El-Meyadin, Lübnan'dan işgal altındaki Filistin topraklarının kuzeyine roket atıldığını ve kuzeydeki bazı yerleşim yerlerinde sirenlerin çaldığını bildirdi.

Öte yandan İsrail medyası, Hayfa'nın kuzeydoğusundaki çok sayıda yerleşimde ve Doğu, Batı ve Orta Celile'deki çoğu yerleşimde sirenlerin çaldığını duyurdu.

İsrail ordusu, Yukarı Celile üzerinde Lübnan'dan atılan 10 roket tespit ettiğini açıkladı. Ayrıca, merkez bölgede sirenler çalmadan patlamaların duyulduğu belirtildi.

El-Meyadin muhabiri, ‘bir milyondan fazla yerleşimcinin dün geceyi sığınaklarda ya da güvenli odalarda geçirmesinin ardından, 100'den fazla şehir, kasaba ve yerleşim yerinde son dakikalarda sirenlerin çaldığını’ aktardı.

Hizbullah'ın bu operasyonları, İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki çeşitli bölgeleri ve köyleri, Bekaa Vadisi'ni ve Beyrut'un güney banliyölerini vuran geniş çaplı saldırısına rağmen gerçekleşti.