Ensarullah: İsrail'in saldırıları bölgesel savaş riskini artırıyor

28 Eylul 2024

Yemen'deki Ensarullah hareketi, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güney banliyösüne düzenlediği saldırıyı kınadı. Saldırıda en az 8 kişi öldü, 80 kişi yaralandı. Ensarullah, bu saldırının bölgede geniş çaplı bir savaşa yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu.

YDH - Yemen'deki Ensarullah direniş hareketi, İsrail'in Lübnan'a yönelik son saldırısının Batı Asya'da geniş çaplı bir savaşa yol açabileceği uyarısında bulundu.

Dün İsrail savaş uçakları, Beyrut'un güney banliyösü Dahiye'ye kapsamlı bir hava saldırısı düzenledi. Kentin dört bir yanında duyulan şiddetli patlamalar sonucu en az sekiz kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 80 kişi de yaralandı.

Hayatını kaybedenler, sabah saatlerinde Haret Hreik bölgesindeki konutları hedef alan saldırıların ardından bombalanan binaların enkazından çıkarıldı.

El-Menar televizyonu, bölgeye aynı anda 15'ten fazla füzenin isabet ettiğini bildirdi.

Ensarullah yaptığı açıklamada, sivillerin yoğun olarak yaşadığı güney banliyösünün hedef alınmasını ‘İsrail tarafından işlenen eşi benzeri görülmemiş bir vahşet’ olarak nitelendirdi. Ayrıca, ‘düşman İsrail'in Batı ve Amerika'nın sınırsız desteği olmadan bu suçları işlemeye devam edemeyeceğini’ vurguladı.

Açıklamada, “Son saldırılarda kullanılan silahlar, Amerika Birleşik Devletleri'nin sivillerin kanına ortak olduğunu bir kez daha kanıtlıyor,” ifadesi yer aldı. Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırganlığın ABD tarafından desteklendiği de belirtildi.

Ensarullah, açıklamasında “Lübnan'daki İslami direniş ile dayanışmamızı yeniliyor ve Hizbullah'a, siyasi ve askeri liderlerine ve onun sağlam altyapısına olan güvenimizi teyit ediyoruz,” vurgusunu yaptı.

Aynı zamanda Yemen direnişi, ‘Arap ve İslam halklarını ve özgürlük yanlısı tüm insanları, Lübnan ve Filistin'e yönelik savaş ve saldırganlığı durdurmak için daha fazla dayanışmaya’ çağırdı.

Ensarullah son olarak, “Lübnan'a yönelik saldırganlıktaki bu tehlikeli gelişme, açık ve kapsamlı bir savaşın kapısını aralıyor. Bunun sonucu, geçici varlık ve savaş suçluları için yalnızca yıkım olacaktır,” uyarısında bulundu.