Hizbullah, Saar ve Roş Pina yerleşimlerini roketlerle vurdu

28 Eylul 2024

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki yerleşim yerlerine yoğun roket saldırıları düzenledi. Bu saldırılar, Gazze'deki Filistinlilere destek ve İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına misilleme olarak gerçekleştirildi. İsrail'in kuzeyinde birçok bölgede sirenler çaldı ve roket düşmeleri bildirildi.

YDH - Hizbullah, Gazze'deki direnişi desteklemek, Lübnan'ı ve halkını savunmak ve İsrail'in şehirlere, köylere ve sivillere yönelik saldırılarına karşılık vermek amacıyla bir dizi operasyon gerçekleştiriyor. Örgüt, ateş menzilini işgal altındaki Filistin'in kuzeyine doğru genişletiyor.

Hizbullah, gün içinde Saar yerleşim birimine bir roket, Roş Pina yerleşim birimine ise başka bir roket fırlattı.

İslami Direniş, ayrıca Mitspe yerleşim yerine bir roket atarken, Maalot yerleşim yerini 50 roketle bombaladı.

Daha önce, direniş Sada bölgesinde İsrail işgal askerlerinin bir hareketini topçu atışlarıyla hedef aldı.

Direnişçiler yaptıkları açıklamalarda, bu operasyonların Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkını ve onların cesur ve onurlu direnişini desteklemek, Lübnan'ı ve halkını savunmak ve İsrail'in şehirlere, köylere ve sivillere yönelik acımasız saldırılarına yanıt vermek için yapıldığını vurguladı.

Bu gelişmeler ışığında, Safed şehri ve civarında, Taberiye'nin kuzeyinde, Roş Pina'da ve Taberiye'nin batısından Akka kentine kadar Aşağı ve Batı Celile'de onlarca yerde sirenler çaldı.

El-Meyadin televizyonuna göre, Ramallah çevresindeki yerleşim yerlerinde de siren sesleri duyuldu.

İsrail medyası, Maalot Tarşiha'ya bir roket düştüğünü doğruladı.

Günün erken saatlerinde direniş güçleri, Ramat David hava üssü ve havaalanını Fadi-3 roketleriyle, Kfar Giladi yerleşimini ise Fadi-1 roketleriyle hedef aldı.

İslami Direniş'in bu operasyonları, İsrail'in güneydeki çeşitli bölgeleri ve köyleri, Bekaa Vadisi'ni ve Beyrut'un güney banliyölerini vuran geniş çaplı saldırısına rağmen gerçekleşti.