Filistin direnişi: Bu suikast, sadece kınanmakla geçiştirilemez

28 Eylul 2024

Şehit Hasan Nasrullah’ın kaybının verdiği acının “dünyadaki her onurlu insanın acısı” olduğunu söyleyen Filistinli direniş grupları onun “Kudüs yolunda yürüyenler için parlak bir rehber” olarak kalacağını vurguladılar.

YDH- Hasan Nasrullah’ın şehadeti nedeniyle açıklamalarda bulunan Hamas, İslami Cihad ve FHKC’nin yanı sıra farklı Filistinli direniş grupları da Siyonist rejimin terör saldırısı sonrası şehit olan Hizbullah Genel Sekreteri hakkında önemli açıklamalar yayınladılar.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları

Büyük bir gurur ve onurla, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadı olan Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları, Direnişin Seyyidi ve şehitlerinin öncüsü, Hizbullah Genel Sekreteri, büyük lider Şehit Hasan Nasrallah'ı şehadet mertebesine uğurlamaktadır.

Siyonist düşmanın hain füzeleri, Beyrut'un güneyindeki saldırıda ona ve mücadele arkadaşlarına isabet etti. O, Lübnan ve Filistin halkları ve Arap milleti adına Lübnan ve Filistin’i savunmak ve Siyonist saldırganlığa karşı mazlumların yanında yer almak için görevini yerine getirmişti.

Bu hain saldırı, Direnişin Seyyidi ve diğer liderlerimize, halkımıza yönelik olarak Lübnan’da gerçekleştirilen saldırılar, azmimizi kıramayacaktır. Zaferlerin ve direnişin lideri olan Seyyid Hasan Nasrallah'ı kaybetmenin getirdiği büyük acıya ve kayba rağmen, bu durum bizi şehitlerimizin izinde, son damla kana kadar mücadele etmeye, Filistin topraklarımızı tamamen özgürleştirmeye, halkımızın gasp edilen tüm haklarını geri almaya ve Lübnan ile Suriye'deki işgal altındaki Arap topraklarını kurtarmaya olan kararlılığımızda daha da güçlendirecektir. Şehitlerimizin ve liderlerimizin kanının intikamını alacağız.

Bu tarihi ve kritik anlarda, bu hain ve korkak düşmanın saldırılarının bizi yok edemeyeceğini, aksine bize daha fazla güç ve kararlılık katacağını vurguluyoruz. Düşman, siperlerimizin çöktüğünü sanarak yanılıyor; siperlerimiz, halklarımızın ve direnişimizin azmi ve direnciyle dimdik ayakta kalacaktır.

Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları olarak, tüm Lübnan halkına, kan ve mücadelede kader birliği yaptığımız Hizbullah’a, liderlerine, kadrolarına ve savaşçılarına, özgürlük ve bağımsızlık yolunu kanlarıyla aydınlatanların ruhlarına selam gönderiyoruz. Ellerini tetikten çekmeyen ve özgürlük ile işgali sona erdirme hedefinde ilerleyen herkesi selamlıyoruz.”

Aksa Şehitleri Tugayları-İntikam ve Kurtuluş Gençliği

“Bizler ‘Aksa Şehitleri Tugayları-İntikam ve Kurtuluş Gençliği’ olarak, büyük bir üzüntü, acı, gurur ve onurla, Lübnan İslami Direniş Genel Sekreteri Şehit Lider Seyyid Hasan Nasrullah’ın Kudüs yolunda şehit olduğunu duyuruyoruz. Filistin, Kudüs ve kutsal mekânların özgürlüğü için birçok fedakârlıkla dolu bir yaşam sürdü.

Halkımıza ve direnişimize her cephede ve her zaman destek veren onurlu duruşun sahibiydi. Bizler, Filistin'deki Aksa Şehitleri Tugayları-İntikam ve Kurtuluş Gençliği olarak, Lübnan İslami Direnişi'ndeki kardeşlerimizi bu büyük onura, liderlerinin Kudüs yolunda şehit olarak yücelmesine ulaştıkları için tebrik ediyoruz.

Şehitlerin kanlarına sadık kalarak, özgürleşme yolunda yürümeye devam edeceğimize bir kez daha söz veriyoruz.”

Filistin Direniş Komiteleri- Nasır Selahaddin Tugayları:

“Filistin Direniş Komiteleri liderliği ve askeri kanadı Nasır Selahaddin Tugayları, büyük direniş lideri, direnişin incisi, tacı ve ışığı olan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın hain ve alçak bir suikast sonucu Beyrut'un güney banliyösünde şehit edilmesini büyük bir üzüntü, keder ve acıyla, aynı zamanda büyük bir gurur ve onurla duyurur.

O, özgürlüğün ve kurtuluşun yolunu aydınlatan bir meşale olarak, büyük şehit yoldaşlarına katılmıştır. Kudüs'ü, onu işgal eden Siyonistlerin kirinden temizleyip İslam’ın yüce kucağına geri döndürmek için yılmadan yorulmadan çalıştı.

Büyük Lübnan halkına, kardeşlerimize, ümmetin onurunu ve şanını inşa eden İslami Direniş'in kahramanlarına, Hizbullah’taki tüm kadrolara, liderlere ve mücahitlere, büyük Lübnan direnişine ve ümmetin tüm özgür insanlarına Seyyid Hasan Nasrullah’ın şehadeti dolayısıyla başsağlığı diliyoruz. O, ‘Gazze'yi yalnız bırakmayacağız’ diyerek sözünde duran, sözleri ve eylemleriyle sadık olan bir lider olarak gelecek nesiller tarafından anılacaktır.

Tarihimizde Siyonist suç ve terör devletiyle verdiğimiz uzun mücadelede, suikastların savaşları kazandırmadığını, stratejik zaferler elde ettirmediğini, aksine savaşçıların ruhlarında intikam, meydan okuma ve doğru yolda devam etme kararlılığını pekiştirdiğini gördük.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ın şehadeti, izlediğimiz yolun doğruluğunu, yöntemimizin sağlamlığını, derin aidiyetimizi ve fedakârlık için yüksek hazırlığımızı doğruluyor. Onun sözleri, eylemleriyle daima örtüşmüştür.

Şehit lider, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Kudüs yolunda yürüyenler için parlak bir rehber olarak kalacaktır. Onun devrimci direniş düşüncesi ve çizgisi, kesin zafer ve Siyonist rejimin yok olmasıyla sonuçlanacak olan ilahi vaadin gerçekleşmesine kadar ümmetin sadık evlatları için bir ışık ve yol gösterici olmaya devam edecektir.”           

Filistin Mücahitler Hareketi

“Daha fazla gurur ve onurla, Filistin Mücahitler Hareketi, Hizbullah Genel Sekreteri İslami büyük lider mücahid Seyyid Hasan Nasrullah'ın, dün Beyrut'un güney banliyösüne düzenlenen alçak bir Siyonist suikast saldırısında bir grup mücahid arkadaşıyla birlikte Kudüs yolunda şehit olduğunu büyük bir üzüntüyle ilan etmektedir.

Bu acı olay karşısında Hizbullah'taki kardeşlerimize, Lübnan halkına, ümmete ve dünyadaki tüm direniş destekçilerine en içten taziyelerimizi sunar, Hizbullah'taki mücahit kardeşlerimizin ve kardeş Lübnan halkının yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ederiz.

Hizbullah'ın büyük cihad liderlerinin başında gelen genel sekreterin, Kudüs'ü savunma ve direnişin yanında duran Filistin halkına ve tüm mücahidlere destek verme mücadelesinde şehit düşmesi, ümmetin birliğini pekiştirmekte ve yolun doğruluğunu, kaderin birliğini teyit etmektedir.

Hizbullah mücahitlerinin ve onurlu liderliğinin sunduğu büyük fedakârlıkları yüce bir takdirle karşılıyor ve bu asil duruşlarını övgüyle karşılıyoruz. Halkımızı desteklemek adına gösterdikleri sağlam ve sabit tutumlarına karşı, Siyonist suikast politikalarının mücahitlerin gücünü kırmayacağını ve ümmetteki direniş iradesini yok edemeyeceğini bir kez daha vurguluyoruz.

Siyonist düşmanın işlediği alçak suçlar ve yaşadığı hüsran, direnişimizin ve cesur destek cephelerimizin karşısında başarısızlığını ve acizliğini yansıtmaktadır. Bu durum Allah'ın izniyle başarısızlık üstüne başarısızlık getirecektir. Siyonist düşmanın, elleriyle işlediği suçların cezasını çekeceğine ve halkımıza, kardeş Lübnan halkına ve ümmetimize karşı işlediği tüm vahşi suçların karşılığını bulacağına olan tam güvenimizi yineliyoruz.

Halkımızın ve ümmetimizin şehitlerinin kanı, zaferi getirecek ve gasıp Siyonist varlığın ümmetin bedeninden silinmesini hızlandıracaktır. Allah'ın izniyle.”

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi

“Eşi benzeri az bulunur bir lideri uğurlarken,

Direnişe zafer ve onur kazandıran bir direnişçiyi uğurlarken,

Mücadeleyi hayatının özü haline getiren bir savaşçıyı uğurlarken,

Dünyadaki özgürlük ve direniş hareketlerinin en büyük liderlerinden biri olan,

Amerika tarafından desteklenen Siyonist ölüm makinesi tarafından gerçekleştirilen bir terör saldırısında şehit düşen Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’ı ve onunla birlikte şehit olan arkadaşlarını uğurlarken...

Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi Siyasi Bürosu, büyük lider Seyyid Hasan Nasrullah’ın şehadetiyle mücadelenin en önemli ortaklarından birini kaybeden Filistin halkına en derin taziyelerini sunar. Siyasi büro ayrıca, şehit düşen Seyyid Hasan Nasrullah’ı ulusal bir lider olarak kaybeden Lübnan halkına da taziyelerini sunar. O, Lübnan’a dünya haritasında özel bir yer kazandırmış, özgürlüğünü, bağımsızlığını, egemenliğini ve ulusal onurunu korumuş bir liderdi.

Siyasi büro, Amerikan emperyalizmi ve Siyonizm’e karşı direnen dünyadaki en önemli hareketlerden biri olan Lübnan’daki İslami Direniş’e ve Hizbullah’a, onun liderliğine, direnişçilerine ve mücadelecilerine de en derin taziyelerini sunar. Onlar, Lübnan için mücadele dolu bir onur inşa etmiş ve ülkemizin en önemli direniş merkezlerinden birini oluşturmuşlardır. Ayrıca, büyük lider ve şehit Seyyid Hasan Nasrullah’ın değerli ailesine en içten taziyelerimizi sunarız. Onun kaybının verdiği acı, bizim de acımızdır, halkımızın acısıdır ve bu dünyadaki her onurlu insanın acısıdır.

Hizbullah’a, direnişin siperindeki ortaklarımıza ve kardeş Lübnan halkına şunu söylüyoruz: Şehit lider Seyyid Hasan Nasrullah ve onun onurlu yoldaşlarının suikastı, sadece kınanmakla yetinilebilecek bir suç değildir. Bu, İsrail düşmanının ve Amerika’nın Filistin halkına, Lübnan halkına ve bu bölgeye karşı yürüttüğü açık savaşı daha da ileri götürmek amacıyla işlediği alçakça bir saldırıdır. Düşman, bu büyük kaybın direnişçilerin iradesini ve kararlılığını kıracağını sanan yanlış bir inanca sahiptir. Büyük şehadet olayı, düşmanla açık mücadelemizde irademizi ve hazırlığımızı test ettiğimiz bir dönüm noktası olsun. Şehadeti, bizi zafere götürecek yolda ilerlememiz için yeni bir teşvik olsun.

Büyük şehidimize ve onun lider şehit yoldaşlarına zafer!

Direnişe zafer!

Vatanımıza zafer!”