“ABD, Irak hükümetini devirmek istiyor”

01 Ocak 1970

SAAF-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran gazetesinin kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmada ABD'nin mevcut Irak hükümetini devirmek istediğini

SAAF-İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran gazetesinin kuruluş yıl dönümünde yaptığı konuşmada ABD'nin mevcut Irak hükümetini devirmek istediğini söyledi.

 

ABD'nin Irak'ta kendi çıkarı için çalıştığını ve ABD’nin Irak’taki çıkarlarının Irak'ın güvensizliğinden yana olduğunu kaydeden Ahmedinejad, “ABD, Irak hükümetine darbe vurmak istiyor. Kendi meşruiyeti için güvensizlik yaratıyor. Irak hükümetini de devirmek istiyor. Bu, Bush ve yandaşlarının planıdır. Bu yüzden bölge ve Irak halkı uyanık olmalı” dedi.

 

Irak hükümetinin teröristleri yakaladığını, buna karşın ABD ve İngiltere'nin teröristleri serbest bıraktığını öne süren Ahmedinejad, “Biz teröristlerin Irak'a hangi yollardan girdiğini ve Amerikalıların onları nasıl yönlendirdiğini çok iyi biliyoruz” dedi.

 

İran’ın Erbil'deki konsolosluğuna ABD askerleri tarafından baskın düzenlenmesine de değinen Ahmedinejad, ABD'nin bu baskını "büyük bir başarı" gibi göstermeye çalıştığını kaydetti.

 

ABD'nin bölgedeki politikalarının yenilgiye uğradığını savunan Ahmedinejad, ABD’nin yanlış yolda olduğunu ve yeni girişimleriyle bataklığa daha fazla saplanacağını söyledi.