Biden: Adaletin tecellisi

29 Eylul 2024

ABD Başkanı Joe Biden ve Yardımcısı Kamala Harris, İsrail'in Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah'ı öldürmesini 'adaletin tecellisi' olarak tanımladı.

YDH - ABD Başkanı Joe Biden, dün yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ı şehit eden saldırısının, yıllardır süren ‘terör saltanatının kurbanları adına adaletin tecellisi’ olduğunu söyledi.

Biden, Nasrullah'ın katledilmesinin, Hamas’ın 7 Ekim Aksa Tufanı operasyonu başlayan çatışmanın daha geniş bir çerçevesine oturduğunu savundu. Biden açıklamasında, “Nasrullah ertesi gün Hamas'la iş birliği yaparak, İsrail'e karşı 'kuzey cephesi' adını verdiği bir cephe açma kararı aldı,” dedi.

Ayrıca Biden, Nasrullah'ın yönetimindeki Hizbullah'ın binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlının ‘ölümünden sorumlu olduğunu’ söyledi.

Beyaz Saray ve Pentagon ise saldırıdan kısa bir süre sonra, Siyonist rejimin bu operasyonla ilgili önceden herhangi bir uyarıda bulunmadığını kamuoyuna açıklamakta gecikmedi.

Öte yandan Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise Biden'ın ‘adaletin tecellisi’ ifadesini yineleyerek, "Başkan Biden ve ben, Orta Doğu'daki bu çatışmanın daha geniş çaplı bir bölgesel savaşa dönüşmesini istemiyoruz,” ifadelerini kullandı.

Harris ayrıca, “Sivilleri korumak ve bölgede kalıcı istikrarı sağlamak için diplomasi en iyi yol olmaya devam ediyor,” diye ekledi.