Siyonist rejim, Kusayr'ı hedef aldı

29 Eylul 2024

İsrail'in Humus kırsalındaki Kusayr bölgesine düzenlediği hava saldırısı, Suriye hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Aynı zamanda, Şam kırsalındaki bir İsrail saldırısında bir çift hayatını kaybetti.

YDH - Sabah saatlerinde, Suriye’nin kara savunma sistemleri, Humus’un batı kırsalında İsrail’e ait bir insansız hava aracını başarıyla engelledi.

El-Meyadin televizyonunun haberine göre göre, sabah saatlerinde gerçekleşen saldırı, Humus kırsalındaki Kusayr'da, Suriye ordusuna ait bir kontrol noktasının yakınında bulunan Vadi Hanna mahallesini hedef aldı.

Patlama sesleri ve uçaksavar ateşi, Suriye'nin merkezinde yer alan Humus şehri üzerinden net bir şekilde duyuldu.

Kusayr, Cussiye, Kalamun ve sınıra yakın Kefr Yabus bölgelerinden, Lübnan’ın batısındaki Bekaa Vadisi’ne paralel olarak Hermon Dağı eteklerindeki Kuneytra’nın kuzey kırsalına kadar geniş bir alanda patlama sesleri duyuldu.

Dün, Şam kırsalındaki Cebel el-Şeyh'te bulunan Beyt Sabir bölgesindeki evlerine İsrail hava saldırısı düzenlenen bir adam ve eşi hayatını kaybetti.

İki gün önce ise, İsrail işgali altındaki Suriye toprağı Golan Tepeleri'nden Şam kırsalındaki Kefr Yabus köyü yakınlarında Suriye ordusuna ait bir mevzi hedef alındı. Bu saldırıda beş asker hayatını kaybederken, bir asker yaralandı.