Hizbullah, İsrail'in Ofek kampını vurdu

29 Eylul 2024

Hizbullah, İsrail'deki Ofek kampını Fadi-1 füzeleriyle vurdu. Saldırı sonucu Taberiye'de büyük patlamalar meydana geldi ve bölgede sirenler çaldı.

YDH - Hizbullah, Gazze Şeridi'ndeki direnişe destek vermek, Lübnan'ı ve halkını savunmak ve Siyonist rejimin sivillere yönelik saldırılarına karşılık vermek amacıyla Ofek kampını Fadi-1 füzeleriyle vurdu.

Hizbullah, pazar günü yaptığı açıklamada, Ofek kampını bir dizi Fadi-1 füzesiyle bombaladığını duyurdu.

Direniş, bu operasyonun Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkını ve onların cesur direnişini desteklemek, aynı zamanda Lübnan'ı ve halkını korumak amacıyla gerçekleştirildiğini vurguladı. Ayrıca, İsrail'in kentlere, köylere ve sivillere yönelik acımasız saldırılarına karşılık olduğunu belirtti.

İsrail basını, Aşağı Celile ve Taberiye'de sirenlerin çaldığını ve roketlerin düşmesinin ardından Taberiye'de şiddetli patlamaların meydana geldiğini bildirdi. Lübnan'dan ateşlenen beş roketin Taberiye Gölü yakınlarına düştüğü doğrulandı.

İsrail yetkilileri, Katzrin ve Safed'deki yerleşimcilerden sığınaklara yakın durmaları talimatını verdi.

Daha önce Irak'taki İslami Direniş, işgal altındaki Umm el-Reşraş (Eilat) kentindeki kritik bir hedefe insansız hava araçlarıyla saldırdığını açıklamıştı.

İsrail medyası ayrıca, Lübnan'dan gelen roket saldırısı sonucu Doğu Kudüs yakınlarındaki dört yerleşim yerinde büyük yangınlar çıktığını ve Nehariye ile civarında insansız hava aracı tehdidine karşı sirenlerin çaldığını duyurdu.