İşgal ordusu Lübnan'a bir kara harekatına mı hazırlanıyor?

30 Eylul 2024

İsrail güçlerinin Lübnan'a küçük çaplı saldırılar düzenlediği bildiriliyor.

YDH- Wall Street Journal'ın Pazartesi günü ismini vermediği kaynaklara dayandırdığı haberine göre İsrail güçleri, İsrail'in bölgeye yönelik olası bir kara harekâtı öncesinde ''Hizbullah'ın tünelleri de dâhil olmak üzere Güney Lübnan'a küçük çaplı saldırılar'' düzenliyor. 

Israel Hayom'a göre, bu operasyonlar, bu hafta içinde başlayabilecek olası bir saldırı öncesinde istihbarat toplamayı amaçlıyor.

İsrail işgal güçlerinin, geçtiğimiz birkaç ay içinde ve daha yakın zamanda da gerçekleştirdiği sivil yerleşimleri ve sivilleri hedef alan operasyonlarını Israel Hayom ''Hizbullah'ın Lübnan sınırlarına yerleşmiş varlıklarını vurma girişimleri'' olarak belirtti.

Ancak, Israel Hayom, işgal ordusunun, kara operasyonu düzenleyip düzenlememe konusunda henüz kararsız olduğunu ekliyor.

Jerusalem Post'a bilgi veren kaynaklar, böyle bir harekâtın fizibilitesine ilişkin tartışmaların halen devam ettiğini belirtti.

İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Tomer Bar, hava kuvvetlerinin Hizbullah'la olası bir çatışmada kara birliklerine destek vermeye hazırlandığını belirtti.

İşgal ordusu komutanları da son açıklamalarında hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladılar. 

Ayrıca İsrail ordusu Kuzey Komutanı Tümgeneral Uri Gordon kuvvetlerine olası bir askeri harekata hazırlıklı olmaları talimatını verdi.