Hizbullah'tan tam isabet sağlanan operasyonlar

30 Eylul 2024

Hizbullah, dün İsrail işgaline karşı 11 operasyon gerçekleştirmiş, Ofek kampı, el-Menara, Sa'ar, Roşpina, Şatula ve Sonobar yerleşimleri hedef alınmıştı. Direnişin bugün operasyonlarını yoğunlaştırdığı bildiriliyor.

YDH- El-Meyadin'in geçtiği haberlere göre, Hizbullah operasyonlarını yoğunlaştırırken, Pazartesi öğleden sonra iki yeni füze saldırısı düzenlediğini duyurdu.

İslami Direniş savaşçıları şafak vakti el-Sadah bölgesindeki bir İsrail piyade kuvvetini topçu mermileriyle hedef aldı ve tam isabet sağlandığını doğruladı.

Hizbullah'a ait bir insansız hava aracı Marom Golan bölgesini bombaladı; ayrıca Batı Celile’deki Kahal'da şiddetli patlamalar duyulması sonrası, Batı Celile'deki Neve Zev bölgesine de roketler düştü. 

İsrail medyası ayrıca Merom Golan yerleşiminde sirenler çalmadan bir insansız hava aracının patladığını, Taberiye'de büyük bir patlama sesi duyulduğunu, Amiad yerleşiminde bir roketin düştüğünü, Kiryat Şamona yerleşiminde patlama yankılarının duyulduğunu ve Neve Ziv yerleşiminde roketlerin düştüğünü kabul etti.

İsrail medyası, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki geniş bölgelerde hava saldırısı sirenlerinin çaldığı ve birçok yerleşim yerinde patlamaların meydana geldiği yönündeki haberleri doğruladı. 

30 Eylül 2024 tarihinde Hizbullah, İsrail'in Naoura üssüne Fadi 2 füzeleriyle saldırı düzenlediğini duyurmasının ardından, işgal altındaki Safed şehrini füze yağmuruna tuttuğunu açıkladı. 

Son dakika haberlerine göre, İsrail medyası, Lübnan'dan atılan roketlerin ardından Safed'deki bir evin üzerine roket düştüğünü doğruladı.

Bu arada İsrail medyası, Batı Celile'deki Şalomi ve Ras el-Nakura yerleşimlerinin yanı sıra işgal altındaki Nehariye, Yiron, Safed ve Taberiye şehirlerinde hava saldırısı sirenlerinin etkinleştirildiğini bildirdi.

Hizbullah, yaptığı iki ayrı açıklamada bu operasyonların Gazze Şeridi'ndeki direniş gösteren Filistin halkıyla dayanışma içinde, onların cesur direnişini desteklemek ve Lübnan'ı ve halkını savunmak amacıyla gerçekleştirildiğini vurguladı.