ABD’nin Bağdat’taki Victoria Üssü ateş altında

01 Ekim 2024

Irak'ta Bağdat Uluslararası Havaalanı yakınlarında bulunan ABD askeri üssü Victoria, Washington'un bölgede saldırganlığını arttıran İsrail’e verdiği açık destek nedeniyle ateş altında.

YDH- ABD'nin Gazze, Lübnan ve Yemen'deki İsrail saldırganlığına verdiği sınırsız desteğe yanıt olarak, pazartesi günü geç saatlerde Bağdat Havaalanı yakınlarındaki ABD ordusuna ait Victoria Üssü’ne bir saldırı düzenlendi.

El-Meyadin'in Irak'taki muhabiri üs çevresinde art arda dört patlama sesi duyulduğunu ve tesis içinde alarm sirenlerinin çaldığını bildirdi. Şu ana kadar hiçbir grup operasyonun sorumluluğunu üstlenmedi.

AFP haber ajansına konuşan iki “güvenlik kaynağı” üssün “üç roketle hedef alındığını”, bunlardan ikisinin “üssün özel savunma sistemleri tarafından düşürüldüğünü” iddia etti.

Bir başka kaynak ise “Üçüncüsü Terörle Mücadele Servis Komutanlığı karargahı yakınlarına düştü” dedi. Ajans, diğer bir kaynağın da haberi doğruladığını, olayda “can kaybı olmadığını ve roketlerin hava trafiğini etkilemediğini” kaydetti.

AFP’ye konuşan “kaynakların” söylediklerinin aksine, X'te yayınlanan bir videoda üsteki patlamalar ve siren sesleri duyuluyordu.

Bu operasyon, Lübnan'a yönelik saldırılarını artıran İsrail'in eylemlerini açık bir şekilde destekleyen ABD'nin bölgedeki askeri müdahalesine karşı süregelen direnişin devamı olarak görülüyor.