Maduro: Yaşananlar Orta Doğu'yu sömürgeleştirme savaşıdır

01 Ekim 2024

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirdi. Maduro, bu çatışmaları 'Orta Doğu'yu sömürgeleştirme savaşı' olarak nitelendirirken, direnişin zafer kazanacağını ve Batı hegemonyasının sona ereceğini vurguladı.

YDH - Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Ortadoğu'daki hızlanan gelişmeleri ve İsrail'in Lübnan'a yönelik artan saldırganlığını değerlendirirken, direnişin galip geleceğini ve tarihin Batı İmparatorluğu'nun çöküşüne tanıklık edeceğini vurguladı.

Maduro, İsrail ve onu destekleyen Batılı güçlerin eylemlerinin Nazi Almanya'sı ve Hitler'in işlediği suçlardan daha vahim olduğunu belirtti. Şu anda Lübnan'a doğru ilerlediklerini, Libya ve Irak'ı zaten tahrip ettiklerini söyleyen Maduro, yaşananları 'Arap halklarına karşı bir savaş ve tüm Ortadoğu'yu sömürgeleştirme girişimi' olarak nitelendirdi.

"Birleşmiş Milletler yüzlerce insanın öldürülmesine göz yumarken dünya sessizliğini koruyor," diyen Maduro, "Bugün tanık olduğumuz şey, Mussolini ve Hitler'in başına gelenlerin cezasız kalmasıdır," diye ekledi.

Sözlerine şöyle devam etti: "Tayvan'ı Çin'e karşı silahlandırıyorlar ve Netanyahu'nun Filistin'i yok etmesi için silah gönderiyorlar."

Venezuela lideri, İran, Irak ve Yemen'e yönelik tehditlerin ve İsrail'in Lübnan'daki kara harekâtının arkasındaki nedenleri sorguladıktan sonra, 'yaşananların Arap dünyası ve Orta Doğu'nun enerji kaynaklarını kontrol etmeye yönelik sömürgeci bir proje olduğunu' dile getirdi.

Ülkesindeki aşırı sağın, İsrail'in Arap halkına ve dünyaya karşı işlediği katliamlara verdiği desteğe değinen Maduro, "İsrail ve arkasındakiler dünyayı korkutmak için silah denemesi yapıyor," değerlendirmesini yaptı.

Konuşmasının sonunda direnişin zaferinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Maduro, tarihin Batı imparatorluğunun çöküşüne tanıklık edeceğini de sözlerine ekledi.

Batılı güçlerin hegemonyalarını bombalarla savunduklarını belirten Maduro, insanlığın buna nasıl karşılık vereceğini bileceğini ve bu acı anların mücadeleler ve zaferlerle telafi edileceğini ifade etti.