Yemen, Tel Aviv ve Eilat’ı vurdu

01 Ekim 2024

İsrail medyası Tel Aviv'in Yemen'den hedef alındığını doğrulayarak Guş Dan'daki bir buçuk milyondan fazla kişinin sığınaklara girmek zorunda kaldığını duyurdu.

YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bu sabah yaptığı açıklama ile iki askeri operasyon hakkında bilgi verdi.

Yahya Seri, ilk operasyonun işgal altındaki Yafa'da (Tel Aviv) bir askeri hedefe yönelik gerçekleştirildiğini söyledi. Saldırının “Yafa” adlı İHA'yla yapıldığı belirtildi.

İkinci operasyonda da Umm el-Raşraş (Eilat) bölgesindeki askeri hedeflerin dört adet “Samad 4” İHA'sıyla hedef alındığı bildirildi.

Tuğgeneral Seri, İsrail-Amerikan saldırganlığına ve onun tüm ülkeleri ve halkları boyunduruk altına almayı amaçlayan planlarına karşı koyan Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin “uluslarını savunmaları nedeniyle Filistin ve Lübnan'daki tüm kararlı mücahitleri selamladığını” söyledi.

Açıklamada, Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin, “saldırganlık yenilgiye uğratılıncaya ve suç planları ve yayılmacı komploları boşa çıkana kadar Filistin ve Lübnan halklarına pratik desteğini teyit ettiği” vurgulandı.

Tuğgeneral Yahya Seri açıklamasını şu cümlelerle bitirdi: “Yemen Silahlı Kuvvetleri, tüm Arap ve İslam halklarını sessizliği bozmaya ve kutlu kıyamın birinci yıldönümünü kutladığımız bu kader savaşına aktif olarak katılmaya çağırıyor. Bu savaş, vadedilen zafer elde edilene kadar Allah'ın yardımıyla devam edecek.”

İsrail medyası da Yemen'den Guş Dan (Tel Aviv, Merkez ve güney bölgesinin küçük bir bölümünden oluşur) yönünde hipersonik bir füze atıldığını ve Tel Aviv'de güçlü bir patlama sesi duyulduğunu bildirdi.

Saldırının ardından Guş Dan'daki bir buçuk milyondan fazla İsrailli yerleşimci sığınaklara kaçtığı belirtildi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri birkaç gün önce de hipersonik “Filistin 2” balistik füzesiyle Tel Aviv'i hedef almıştı.