Hizbullah, İsrail'in kalbini vurdu

01 Ekim 2024

Hizbullah, Tel Aviv'in dış mahallelerindeki İsrail Mossad karargâhını Fadi-4 füzeleriyle hedef aldı. İsrail medyası, Tel Aviv'de yaralanmalar olduğunu, yangınlar çıktığını ve yolların kapatıldığını duyurdu.

YDH - Hizbullah, Siyonist rejimin askeri istihbarat birimi 8200'ün Galilut üssüne ve Tel Aviv'in dış mahallelerindeki Mossad karargâhına Fadi-4 füzeleriyle operasyon düzenlediğini bildirdi.

Direniş açıklamasında, Galilut ve Tel Aviv'deki Mossad karargâhının bombalanmasının, sivillerin hedef alınmasına ve düşman tarafından işlenen katliamlara yanıt olarak gerçekleştirildiğini vurguladı.

Bu saldırıların, Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkını desteklemek, onların yiğit ve onurlu direnişini güçlendirmek ve Lübnan ile halkını savunmak amacıyla düzenlenen Hayber Operasyonları dizisinin bir parçası olduğu belirtildi.

Bu bağlamda İsrail medyası, geçtiğimiz saatlerde Lübnan'dan İsrail'in merkezine atılan roketlerin savaşın başından bu yana atılan en büyük roketler olduğunu doğruladı. Aynı zamanda kuzey sınırlarında yaşananlarla ilgili ciddi bir bilgi karartması uygulandığından söz edildi.

Lübnan'dan işgal altındaki Filistin topraklarına atılan roketlerin ardından İsrail basını, "Hizbullah'ın henüz son sözünü söylemediği aşikâr," diyerek direnişin hâlâ İsrail'e füze fırlatma kabiliyetine sahip olduğunu vurguladı.

İbranice yayın yapan Kanal 12'nin haberine göre, Lübnan'dan şimdiye kadar 50 füze fırlatıldı ve sonuncusu merkezi bölgeyi hedef alarak milyonlarca İsrailliyi sığınaklara gönderdi.

İşgal polisi, 6 numaralı yolu Koreş kavşağından Ayal'a (Kalkilya yakınlarında) kadar, Lübnan'dan düşen bir roket nedeniyle trafiğe kapattı.

Görüntüler, bir füzenin doğrudan Tel Aviv'in kuzeyindeki Kefar Saba yakınlarındaki Horşim kavşağına düştüğünü ortaya koydu.

Ayrıca İsrail basını, Lübnan'dan atılan bir roketin Tel Aviv'deki yerleşimcilere ait bir otobüse verdiği zararın yanı sıra yolda çıkan yangınları ve yıkımı da görüntüledi.

Tel Aviv'in doğusuna düşen bir roket, kuzey ve doğudaki siren sesleriyle aynı zamana denk gelirken, Tel Aviv polisi yerleşimcilerden korunaklı yerlerde kalmalarını istedi.

Kefar Saba şehrinin merkezine düşen bir roket ve şarapnel parçasına ek olarak Guş Dan ve Şaron yönünde Lübnan'dan ateşlenen üç roket tespit edildi.

Kızıl Davut Yıldızı, Nahşonim ve Horşim'in merkezine yönelik roket ateşinin ardından bir dizi yaralı olduğunu bildirdi.

İsrail medyası, Tel Aviv'in kuzeyinde sirenlerin devreye girdiği ve bir roketin düştüğü ilk anların görüntülerini yayınladı.

Öte yandan el-Meyadin Hizbullah'ın işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail hareketlerini hedef almaya devam ettiğini doğruladı ve İsrail'in Lübnan topraklarında şiddetli çatışmalardan söz etmesinin şu ana kadar doğru olmadığını vurguladı.

Direniş, işgal altındaki Lübnan'ın Kefr Şuba tepelerindeki Ramta ve Semaka mevzileri arasında toplanan düşman askerlerini 32 Katyuşa roketiyle hedef alan ek operasyonları duyurdu.

Ayrıca Roş Pina yerleşimi yakınlarındaki bir işgal askeri topluluğunu bir roket mermisiyle ve Dovev kışlasındaki başka bir düşman kuvvetleri topluluğunu da Felak-2 füzesiyle hedef aldı.

Direniş daha önce Avivim, Metula ve Ştula yerleşimlerinde işgal askerlerinin toplandığı birkaç noktayı hedef aldığını duyurmuş ve operasyonlarında doğrudan yaralanmalar olduğunu teyit etmişti.

El-Meyadin, güney Lübnan'dan işgal altındaki topraklara atılan bir rokete atıfta bulunarak direnişin sabahtan beri operasyonlarını durdurmadığını aktardı.

İsrail medyası, Batı Celile'deki Ştula, Efen Menahem, Zarit ve Şomera'nın yanı sıra Celile'deki Metula ve Miskav Amir ile Celile'deki Yiftah, Malkiya, Ramot Naftali ve Dişon'da sirenlerin yeniden çaldığını kabul etti.