Lübnanlı Ortodoks rahip Sallum, İsrail saldırısında ağır yaralandı

01 Ekim 2024

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları dokuzuncu gününde devam ediyor. Saldırılarda onlarca sivil hayatını kaybederken, Ortodoks rahip Grigoriyos Sallum ağır yaralandı.

YDH - İsrail, Lübnan'a yönelik geniş çaplı saldırılarını dokuzuncu gün üst üste sürdürüyor. Ülkenin güneyinde, Bekaa Vadisi'nde ve Beyrut'un güney banliyölerinde sivillere yönelik katliamlar gerçekleştiriliyor, evler yıkılıyor.

Güneydeki son saldırılarda, İsrail'in Davudiye kasabasına düzenlediği hava akınında 10 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi yaralandı.

İbl el-Saki'deki Rum Ortodoks Kilisesi'nin rahibi Grigoriyos Sallum, İsrail'in kasabaya düzenlediği hava saldırısında ağır yaralandı.

Rahip, solunum cihazına bağlı olarak Lübnan Kızılhaç'ı tarafından Beyrut'taki Rum Hastanesi'ne nakledildi.

Lübnan Ordusu, İsrail güçlerinin dün gece kapattığı İbl el-Saki ve Kukba arasındaki yolu yeniden açmak için çalışmalar yürütüyor.

İsrail savaş uçakları, sabah 08.30 sularında Kfartabnit kasabasının Zehebiye mahallesinde bir bina ve bir eve saldırı düzenledi. Saldırıda binalar yıkılırken, çevredeki ev ve araçlarda ağır hasar meydana geldi.

El-Meyadin kanalına göre, İsrail savaş uçakları ayrıca el-Hıyam'a topçu ateşiyle saldırırken, insansız hava araçları da Ayn Arab kasabasını hedef aldı.

Ayrıca İsrail'in güneydeki Yahmer eş-Şakif'e düzenlediği hava saldırısında yaralananlar olduğu ve evlerin yıkıldığı bildirildi.

Ayrıca, Sayda halkı Ayn el-Delb katliamında hayatını kaybedenlerin yasını tutuyor. Saldırıda ölenlerin sayısı 60'a yükseldi.