İsrail ordusu, sivillere yeni kısıtlamalar getirdi

01 Ekim 2024

İsrail ordusu, Hizbullah'ın Tel Aviv'e yönelik roket saldırısının ardından, ülkenin kuzey ve orta bölgelerinde yeni kısıtlamalar getirdi.

YDH - İsrail işgal ordusu, Savunma Bakanı Yoav Galant’ın Hizbullah’ın roket saldırılarına karşı merkez bölgesindeki İç Cephe Komutanlığı direktiflerindeki değişiklikleri onaylamasının ardından, bugün işgal altındaki Kudüs de dahil olmak üzere kuzey ve merkez bölgelerde ek tedbirler uygulamaya başladı.

İsrail ordusu sözcüsü, Tel Aviv, Kudüs, Karmel, Vadi Ara, Kuzey Batı Şeria, Haşaron ve Haşvilla bölgelerinde faaliyetlerin yavaşlatılacağını ve bu kısıtlamaların cumartesi gününe kadar süreceğini açıkladı. Bu önlemler, İbrani Yeni Yılı tatili öncesine denk geliyor.

Ayrıca ordu, Hizbullah ile yaşanan gerilimin artması nedeniyle sahil bölgelerini kapattı ve açık alanlarda en fazla 30, kapalı alanlarda ise 300 kişinin bir araya gelmesine izin vererek toplantılara kısıtlamalar getirdi.

İsrail basını, işgal altındaki Kudüs'te çarşamba günü Mescid-i Aksa'nın Batı Duvarı Meydanı’nda yapılması planlanan Roş Aşana duası dahil çeşitli etkinliklerin iptal edildiğini bildirdi.

Bu saldırılar, Hizbullah'ın bugün erken saatlerde İsrail askeri istihbarat birimi 8200'ün Galilut üssünü ve Tel Aviv'in dış mahallelerindeki Mossad merkezini Fadi 4 roketleriyle hedef almasının ardından gerçekleşti.

Hizbullah, bu operasyonu Hayber Operasyonlarının bir parçası olarak, İsrail'in sivil hedeflere yönelik saldırılarına ve işlediği katliamlara karşılık olarak gerçekleştirdiğini duyurdu.