Corbyn: İngiliz hükümeti ikiyüzlü davranıyor

01 Ekim 2024

Eski İngiliz İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, İsrail'in Lübnan'daki askeri faaliyetlerini işgal olarak nitelendirdi.

YDH - Eski İngiliz İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, İsrail'in Lübnan'daki işgalini sert bir dille eleştirirken, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy de Orta Doğu'da olası bir savaşın ağır sonuçları konusunda uyarıda bulundu.

Corbyn, yazısında İsrail'in Lübnan'da gerçekleştirmeyi planladığı 'sınırlı kara operasyonlarını' işgal olarak nitelendirdi. Axe adlı internet sitesinde yer alan yazısında Corbyn, İsrail'in bu hareketiyle egemen bir devletle karşı karşıya geldiğini vurguladı.

Eski lider, İngiliz hükümetinin tutumunu sert bir şekilde eleştirerek, "İngiliz hükümetinin ikiyüzlülüğü gün gibi ortaya çıkmıştır," dedi. Corbyn ayrıca, hükümetin uluslararası hukuku savunma ve İsrail'e karşı durma konusundaki başarısızlığının 'ahlaki bir utanç' olduğunu belirtti.

Öte yandan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Lammy, 'Orta Doğu'da bir savaşın bedelinin çok ağır olacağını' ifade ederek, İsrail'i Lübnan'da 'bataklığa saplanmaması' konusunda uyardı.

Bakan, "Hiçbirimiz bölgesel bir savaş görmek istemiyoruz," diyerek, böyle bir savaşın küresel ekonomi üzerinde ciddi etkileri olacağının altını çizdi.