Yemen, İsrail bağlantılı tankerleri vurdu

01 Ekim 2024

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Seri, Lübnan ve Filistin'i desteklemek için ve ABD-İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırısına misilleme olarak üç askeri operasyon gerçekleştireceklerini açıkladı.

YDH- Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri bu akşam yaptığı açıklamada, Lübnan ve Filistin halkları ile direnişlerini desteklemek ve ABD-İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarına karşılık vermek üzere Yemen Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı deniz, füze ve İHA güçlerinin üç askeri operasyon gerçekleştirdiğini duyurdu.

İlk operasyonda sekiz balistik ve seyir füzesi, bir insansız hava aracı ve mürettebatsız bir su üstü botu kullanılarak Kızıldeniz'deki “Cordelia Moon” adlı İngiliz petrol tankeri hedef alındığı ve ciddi hasarlar meydana geldiği bildirildi.

İkinci ve üçüncü operasyonlarda da Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü tarafından belirlenen operasyon bölgesinde Filistin'in işgal altındaki limanlarına doğru seyreden gemilere uygulanan deniz yasağını ihlal ettiği için Hint Okyanusu'nda “Marathopolis” tankerinin hedef alındığı belirtildi.

“Marathopolis”in önce kanatlı bir füzeyle, ardından da bir drone ile vurulduğu kaydedildi. Yahya Seri tam isabet sağlandığını söyledi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin “askeri operasyonlarına devam edeceğini” söyleyen Seri, “Lübnan ve Gazze'ye yönelik tüm saldırılar durana ve Gazze'ye yönelik abluka kaldırılana kadar İsrail düşmanına karşı deniz ablukasını kaldırmayacağını” vurguladı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri tarafından bugün erken saatlerde yapılan başka bir açıklamada da “Yafa” tipi bir İHA kullanılarak işgal altındaki Yafa'da (Tel Aviv) bir askeri hedefin ve dört Samad-4 İHA ile işgal altındaki Umm al-Raşraş'taki (Eilat) diğer askeri hedeflerin vurulduğu bildirilmişti.

Ayrıca, iki operasyonda da hedeflerin tam olarak isabet aldığı belirtilmişti.