Direniş örgütleri, İran'ın İsrail'e misillemesini selamladı

01 Ekim 2024

İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısı, başta Hamas olmak üzere bölgedeki çeşitli direniş örgütleri tarafından selamlandı.

YDH - İran İslam Cumhuriyeti'nin, Siyonist rejimin son saldırılarına karşılık olarak İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği misilleme operasyonununardından, bölgedeki direniş örgütleri Tahran'a desteklerini resmen açıkladı.

Hamas, yaptığı açıklamada, "Filistin ve Lübnan halklarına yönelik Siyonist saldırganlığa yanıt olarak İran'ın füze fırlatmasını takdirle karşılıyoruz," ifadelerini kullandı.

Hamas, açıklamasında şu değerlendirmeye yer verdi: "İran'ın bu onurlu cevabının, Siyonist düşmana ve onun aşırı sağcı hükümetine yönelik güçlü bir mesaj olduğunu, onları caydırmayı ve terör eylemlerini engellemeyi amaçladığını vurguluyoruz. İşledikleri suçlar, pervasızlıkları ve uluslararası hukuk ile insani normları ihlalleri tüm sınırları aşmıştır."

Açıklamanın devamında, "İran İslam Cumhuriyeti'ndeki kardeşlerimizle gurur duyuyor, kontrolsüz Siyonist pervasızlığa karşı duruşları ve adalet değerlerine, Filistin halkının mücadelesine, Lübnan halkına ve aynı zamanda işgalin sona erdirilmesi ve aşırı sağcı Siyonist düşmanın caydırılmasında temsil edilen İslam Ümmetinin yüce çıkarlarına olan bağlılıklarından dolayı takdirimizi ifade ediyoruz," denildi.

Hamas, açıklamasının sonunda tüm ülkelere, halklara, partilere, Arap ve İslam dünyasının tüm güçlerine birlik olma ve herkesi hedef alan Siyonist suçlara ve yayılmacı Siyonist projeye karşı durma çağrısında bulundu:

"Onları, topraklarımızı ve kutsal değerlerimizi aşırı sağcı işgalin pisliğinden kurtarmak için her türlü yolla mücadele etmeye davet ediyoruz."

Filistin Halk Kuruluş Cephesi (FHKC) operasyonun işgalci varlığın mutlak yenilgisine giden yolda caydırmada yeni bir aşamayı başlattığını ve Filistin halkının kitlelerini, milletini ve bölge halklarını ve şehitlerin kanıyla yükselen direniş ulusunu selamladı.

"Cephe, Filistin, Lübnan, Irak, Yemen ve İran Cumhuriyeti'nde son günlerde Siyonist düşmana darbeler indiren ve kibirli düşmanın hayallerini bastırmak için bugünkü saldırıyı gerçekleştiren tüm direniş örgütleri ve güçlerindeki kardeşlerinin, bu cani varlığın kanlı tarihi boyunca işlediği tüm bu katliam ve suçlardan sonra asla güvenlik nedir bilmeyeceğini, hayatta kalamayacağını ve devamlılık gösteremeyeceğini bir kez daha teyit eder. Cephe, ayrıca bu akşam şehitlerin intikamını alma amaçlı saldırının başlangıcı olan ve işgalci varlığın kalbine terör getiren, suçlu yerleşimcilerini öldüren ve yaralayan kahramanca Yafa operasyonunu selamlar."

Ayrıca FHKC, direnişin kahramanlarının Filistin halkının tarih yazması ve halkların ortak kaderini yazması için bir kapı açtığını göz önünde bulundurarak, Filistinlileri Siyonist düşmana karşı mücadeleyi ve gerilla eylemini artırmaya çağırdı ve İsrail'e, onun müttefiki Amerika'ya ve onunla iş birliği yapan zayıf rejimlere karşı her alanda ayaklanma çağrısında bulundu.

Bununla beraber Irak Direniş Koordinasyon Komitesi de bir bildiri yayımladı:

"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Eğer Amerikalılar İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı herhangi bir düşmanca eyleme girişirse ya da Siyonist düşman Irak hava sahasını kullanarak kendi topraklarında herhangi bir bombalama operasyonu gerçekleştirirse, Irak ve bölgedeki tüm Amerikan üsleri ve çıkarları hedefimiz olacaktır (ve bundan kaçış olmayacaktır)."

Yemen'deki Ensarullah hareketinin siyasi bürosu da operasyonla ilgili bir kutlama açıklaması yayımladı ve 'işgal altındaki Filistin toprakları haritasında hassas askeri ve güvenlik bölgelerine doğrudan ve acı verici isabetler sağladığı' için Tahran'ı selamladı.

Açıklamada, "Milyonlarca Siyonist'i sığınaklara kaçmak zorunda bırakan İran füze saldırıları, İsrail için gerçek bir caydırıcılık oluşturdu. Bu kutlu operasyon, Siyonist düşmanın bir yıl boyunca işlediği tüm suçların ve katliamların baş ortağı olan Amerikan düşmanına açık ve güçlü bir mesaj göndermiştir," vurgusu yapıldı.

Büro, İran İslam Cumhuriyeti'ni "birçok Arap ve İslam ülkesinin terk etmesinin ardından Filistin davasının gerçek bir destekçisi" olarak övdü ve ülkeyi "direnişi ve mazlumları" desteklediği için selamladı.

Yemen Ensarullah sözcüsü Muhammed Abdusselam ise şunları söyledi:

"Siyonist düşman varlığını caydırmak ve onunla yüzleşmek, Filistin ve Lübnan halklarına ve bölgeye yönelik acımasız suçlarını sürdürmesini engellemenin tek yoludur. İşgal altındaki Filistin'de düşmanın askeri hedeflerini vuran İran operasyonunu takdirle karşılıyor ve İran İslam Cumhuriyeti'ni Filistin'e verdiği destek ve bölgedeki Amerikan hegemonyasına karşı direnişi için selamlıyoruz."