General Bakıri: İsrail saldırırsa bu kez tüm altyapısını vururuz

02 Ekim 2024

İran Genelkurmay Başkanı General Muhammed Bakıri, İsrail rejiminin bir çılgınlık yapması halinde İran’ın İsrail’in tüm altyapısını yok edeceğini açıkladı.

YDH- İran Genelkurmay Başkanı General Muhammed Bakıri, İran silahlı kuvvetlerinin bugün İsrail rejiminin işlediği birçok cinayetin intikamını aldığını söyledi.

General Bakıri, son iki ayın İran halkı ve Direniş Ekseni için çok zor geçtiğini belirtti ve şunları söyledi:

“Hamas Siyasi Büro Başkanı Şehit İsmail Heniye’ye Tahran’da yapılan suikastın ardından Amerikalıların, Avrupalıların ve diğerlerinin Gazze’de ateşkes yapabilmemiz için siz biraz sabırlı olun şeklindeki tekrar eden talepleri sebebiyle gösterdiğimiz sabır yüzünden çok zor bir dönem geçirdik. 

Ancak katil Siyonist rejim Amerika’nın desteği ve hatta Amerika’nın yeşil ışığıyla cinayetlerini arttırdı. Lübnan halkına yönelik katliamlar yaptı. Özellikle de büyük mücahit Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah’a ve Devrim Muhafızları Ordusunun Lübnan’daki üst düzey askeri danışmanı Şehit General Nilfuruşan’a yönelik terörü büyük bir cinayetti. 

Artık durum tahammül edilemez hale geldi.”

General Muhammed Bakıri, Amerika ve Avrupa ülkelerinden İsrail rejimini kontrol altına almalarını istedi ve şöyle dedi:

“Ben burada ilan ediyorum ki Devrim Muhafızları ve İran Silahlı Kuvvetleri, bu saldırıların tekrar etmesi halinde gerek savunma boyutuyla ve gerekse saldırı boyutuyla şu ankinin birkaç katını yapmaya hazırdır.

Eğer Siyonist rejim bir çılgınlığa kapılır, Amerika ile Avrupa tarafından kontrol edilmez ve bu tür cinayetlere devam ederse yahut İran’ın egemenliğine ya da toprak bütünlüğüne bir saldırı yaparsa. Bu geceki operasyon birkaç kat daha büyük şekilde tekrar edecek ve onların tüm altyapısı vurulacaktır. 

Umarız Amerika, geçmiş davranışlarından ders alır ve bu cinayetleri durdurur, böylece bölge de huzur yönünde ilerler.”