Hizbullah'tan İsrail'e kapsamlı operasyonlar

02 Ekim 2024

Hizbullah, Gazze'deki Filistinlilere destek amacıyla İsrail'in kuzeyindeki askeri hedeflere yönelik bir dizi saldırı düzenledi. Operasyonlar, İsrail'in sivil bölgelere yönelik saldırılarına misilleme olarak gerçekleştirildi.

YDH - Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkının kararlı direnişini desteklemek ve Lübnan'ı savunmak amacıyla Hizbullah, 1 Ekim 2024 Salı günü işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki İsrail ordusu hedeflerine yönelik bir dizi operasyon gerçekleştirdi:

  1. Ştula yerleşim biriminin girişinde bulunan bir grup İsrail askerini topçu ateşiyle hedef alarak doğrudan isabet kaydetti.

  2. Saat 07:40'ta Metulla bölgesinde İsrail askerlerinin bir hareketliliğini topçu ateşiyle hedef aldı ve doğrudan kayıplar verdirdi.

  3. Saat 08:05'te El-Mutla yerleşiminde bir grup İsrail askerini roket güdümlü el bombasıyla hedef aldı.

  4. Saat 08:55'te Avivim yerleşiminde toplanan İsrail askerlerini topçu ateşiyle vurdu.

  5. Saat 10:00'da İsrail'in şehirlere, köylere ve sivillere yönelik acımasız saldırılarına karşılık olarak, Roş Pina yerleşimi yakınlarındaki bir grup İsrail askerini roketle hedef aldı.

  6. Saat 10:30'da İsrail'in sivillere yönelik barbarca saldırılarına misilleme olarak, Doviv kışlasında toplanan İsrail kuvvetlerini Falak 2 füzesiyle vurdu.

  7. Hayber Operasyonları kapsamında ve sivillerin hedef alınmasına yanıt olarak, ayrıca Hasan Nasrallah'ın çağrısına uyarak, İslami Direniş Fadi-4 tipi füzeleri 8200 sayılı askeri istihbarat biriminin Galilut üssüne ve Tel Aviv yakınlarındaki Mossad karargâhına fırlattı.

  8. Saat 11:45'te 32 Katyuşa roketi, işgal altındaki Lübnan'ın Kefr Şuba tepelerindeki Ramta ve Samaka mevzileri arasında toplanan İsrail askerlerini hedef aldı.

  9. Saat 13:40'ta Metulla bölgesinde toplanan İsrail kuvvetlerini topçu ateşiyle vurarak doğrudan isabet sağladı.

  10. Saat 13:40'ta Kfar Giladi yerleşiminde bir araya gelen İsrail güçlerini Katyuşa roketleriyle hedef aldı.

  11. Hayber operasyonları kapsamında ve sivillere yönelik saldırılara misilleme olarak, İslami Direniş bir Fadi-4 füzesini Tel Aviv yakınlarındaki Sde Dov hava üssüne fırlattı.

  12. Saat 17:35'te Ras el-Nakura deniz üssünün doğusunda toplanan İsrail kuvvetlerini bir füze salvosuyla vurdu.

  13. Saat 17:53'te, İsrail'in şehirlere, köylere ve sivillere yönelik acımasız saldırılarına karşılık olarak İlanya üssünü bir füzeyle hedef aldı ve isabetli vuruşlar gerçekleştirdi.

  14. Saat 18:55'te Batista (el-Bassa) yerleşiminde toplanan İsrail kuvvetlerini Katyuşa roketleriyle hedef aldı.

  15. Saat 20:00'de Metulla bölgesinde toplanan İsrail güçlerini roketle vurdu.

  16. Saat 21:50'de Beyt Hillel'deki topçu mevzisini bir roketle hedef aldı.