Filistinli örgütlerin tebrik mesajları devam ediyor

02 Ekim 2024

İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği füze saldırısı, Filistin İslami Cihad Hareketi ve Filistin Direniş Komiteleri tarafından da selamlandı.

YDH- Filistin İslami Cihad Hareketi ve Filistin Direniş Komiteleri de İran İslam Cumhuriyeti'nin, Siyonist rejimin son saldırılarına karşılık olarak İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği misilleme operasyonunun ardından Tahran'a desteklerini açıkladı.

Filistin İslami Cihad Hareketi, işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail varlığına karşı düzenlenen saldırıdan dolayı Devrim Muhafızları’nı kutlayan bir açıklama yayınladı.

Hareket, bu saldırıların “acı verici” olduğunu ve işgalin topraklarında kibirli, zalim ve baskıcı bir şekilde davrandıktan sonra “hak ettiği” bir şey olduğunu ve tüm dünya sessiz kaldıktan sonra onu caydırmanın tek yolu olduğunu ifade etti.

Açıklamada “Bugünkü saldırılar, Tel Aviv'in yöneticileri ve suçlu Biden yönetimi altında acı çeken yüz binlerce Filistinli ve Lübnanlı ailenin kalbini ısıttı” denildi.

Hareket, “füzeleri fırlatan elleri” kutladı ve “türünün ilk örneği” olan bir vuruşla işgali vurma kararını veren cesur liderleri tebrik etti.

İslami Cihad, Arap ve Müslüman halkları Lübnan ve Filistin halkını desteklemek üzere harekete geçmeye ve “Amerikan zorbalığı karşısında ayağa kalkarak” küstahlık ve vahşete son vermeye çağırdı.

Hareket ayrıca, İran İslam Devrimi Lideri Seyyid Ali Hamenei ve Devrim Muhafızları liderlerini “yerleşimcilerin ardından ağlamaya başlayan ve Filistin ve Lübnan'da bir çocuğun, kadının ya da sivilin kutsallığına saygı göstermeyen Siyonist varlığın kalelerini yıkmaya yönelik cesur ve yürekli kararları” dolayısıyla selamladı.

Açıklamada “zafer ya da şehitlik” sözü verildi.

Filistin Direniş Komiteleri

Halk Direniş Komiteleri de yaptığı açıklamada, “varlığı vuran kafa karışıklığı ve panik ile yerleşimcilerin ve liderlerinin kalplerini kaplayan korkunun, Siyonist rejimin tüm bileşenlerinde önemli bir zayıflık ve kırılganlık olduğunu ortaya koyduğunu” vurguladı.

Komiteler yaptıkları açıklamada, İran'ın operasyonunu selamladı ve bunun Netanyahu'nun ulaşmaya çalıştığı aldatıcı imajdan ziyade “Siyonistlerin yüzüne ilahi aşağılanma imajını” kazıdığını belirtti.

Açıklamada, “Direniş Ekseni mevcuttur, kararlıdır ve şehitlerin, liderlerin ve masum sivillerin intikamını almak için yeni bir aşamaya girmiştir” ve “üstünlüğü elinde bulundurduğu yeni bir çatışma aşamasını başlatmıştır.” denildi.

Ayrıca, İsrail'in işlediği suçların direnişi daha da güçlendirdiği, güç ve kararlılıklarına güç kattığı ifade edildi.