Yemen'den Tel Aviv'e sürpriz saldırı

03 Ekim 2024

Yemen Silahlı Kuvvetleri, Filistin ve Lübnan'a destek amacıyla Tel Aviv'de hayati öneme sahip bir bölgeyi Yafa adlı insansız hava araçlarıyla vurduklarını duyurdu. Saldırı, İsrail'in güvenlik sistemlerini aşarak gerçekleştirildi ve bölgede paniğe neden oldu.

YDH - Yemen Silahlı Kuvvetleri, Filistin ve Lübnan halklarının mağduriyetlerini gidermek ve direnişlerini desteklemek amacıyla Tel Aviv'deki kritik öneme sahip bir İsrail bölgesini bir dizi Yafa insansız hava aracıyla hedef aldığını açıkladı.

Sabah saatlerinde Yemen Silahlı Kuvvetleri, Yafa İHA'larının Tel Aviv'de (işgal altındaki Yafa) stratejik bir bölgeyi hedef aldığını duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, Tel Aviv'deki operasyonun hedeflerine başarıyla ulaştığını doğrulayarak, "İHA'lar düşman tarafından tespit edilmeden ya da düşürülmeden bölgeye ulaştı," dedi.

Seri, operasyonun 'Filistin ve Lübnan halklarının mağduriyetlerini gidermek ve direnişlerini desteklemek' amacıyla gerçekleştirildiğini ve 'vaat edilen fetih ve kutsal cihat savaşının beşinci aşamasına denk geldiğini' vurguladı.

Gazze, Batı Şeria, Lübnan ve Irak cephelerindeki direnişçileri selamlayan Seri, silahlı kuvvetlerin Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılar durdurulana kadar operasyonlarına devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Seri, açıklamasının sonunda, Aksa Tufanı'nın yıl dönümüne sayılı günler kala halkları Filistin ve Lübnan'a desteklerini göstermeye çağırdı.

İsrail medyası da şafak vakti Yemen'den İsrail'in merkezindeki Tel Aviv bölgesine doğru 4 insansız hava aracının fırlatıldığını bildirerek Tel Aviv, Herzliya, Petah Tikva ve diğer bölgelerde şiddetli patlamaların duyulduğunu aktardı.

Ayrıca, Tel Aviv bölgesinde ve merkezinde siren seslerinin duyulduğu ve Tel Aviv sakinlerinden sığınaklarda kalmalarının istendiği kaydedildi.