Irak Direnişi’nden İsrail’e “sürpriz” saldırı

03 Ekim 2024

Irak Direnişi'nin yeni uçakları, İsrail işgal ordusu tarafından beklenmeyen yeni sınırlardan işgal altındaki topraklara sızdı.

YDH- Irak İslami Direnişi, savaşçılarının bugün işgal altındaki Filistin'in güneyindeki bir İsrail hedefine ilk kez kullanılan gelişmiş yeteneklere sahip bir uçakla saldırdığını duyurdu.

İslami Direniş yaptığı açıklamada, savaşçılarının “düşman kalelerini artan bir yoğunlukla vurmak için” bu teknolojiyi kullanmaya devam edeceğini vurguladı.

Direniş, bu operasyonun “işgale karşı direniş” yaklaşımlarının devamı, “Filistin ile Lübnan halklarına destek ve İsrail'in çocuklar, kadınlar ve yaşlılar da dahil olmak üzere sivillere yönelik katliamlarına karşılık” olduğunu vurgulayarak, “düşmanların kalelerini vurmaya” devam edeceğini belirtti.

El-Meyadin'in verdiği bilgilere göre, Irak Direnişi tarafından kullanılan yeni uçaklar daha yüksek uçuş hızına ve büyük patlayıcı kapasitesine sahip. Ayrıca, hızlı sızma için hava savunmasını atlatacak manevralar yapmak üzere tasarlandığı da bildirildi.

Verilen bilgiye göre uçak, İsrail işgal ordusu tarafından beklenmeyen yeni sınırlardan işgal altındaki bölgeye sızdı.

Konuyla ilgili olarak Irak Hizbullah Tugayları Güvenlik Bürosu Başkanı Ebu Ali el-Askari, “bir enerji savaşı çıkması halinde dünyanın günlük 12 milyon varil petrol kaybedeceği” uyarısında bulundu.

Yetkili, Telegram kanalında “Ya herkes kaynaklardan yararlanır ya da herkes mahrum bırakılır” diye yazdı.