İsrail, Lübnan-Suriye sınır kapısını bombaladı

04 Ekim 2024

İsrail, Masnaa Sınır Kapısı’nı bombalayarak Lübnan-Suriye arasındaki uluslararası yolu kesmeyi amaçlıyor.

YDH- İsrail işgali, Bekaa, Baalbek-Hermel, Güney ve Beyrut'un güney banliyölerinin yanı sıra Masnaa Sınır Kapısı’ndaki Lübnan-Suriye sınır noktaları ile Cdeydit Yebus arasındaki yolu hedef alarak Lübnan'a saldırısını yoğunlaştırdı. Bu saldırı, trafiğin her iki yönde de askıya alınmasına yol açtı.

İsrail rejimi, Bekaa, Baalbek-Hermel, Güney ve Beyrut'un güney banliyölerini hedef alarak Lübnan'a yönelik saldırısını sürdürürken, saldırılar bugün şafak vakti Lübnan-Suriye sınırına ulaştı. 

El-Meyadin muhabirinin bildirdiğine göre, İsrail savaş uçakları son saldırıda Lübnan-Suriye sınırındaki Masnaa kapısı ile Cdeydit Yebus arasındaki yolu iki füzeyle hedef aldı.

Bu durum Suriye ve Lübnan arasında her iki yöndeki trafiği durma noktasına getirdi. 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ali Humaya Reuters'e yaptığı açıklamada, Masnaa sınır kapısına yapılan saldırının yüz binlerce kişinin kaçmak için kullandığı Suriye yolunu kestiğini söyledi.

Aynı zamanda, İsrail'in ülkenin doğusundaki Bekaa Vadisi'ndeki çeşitli kasabalara düzenlediği ve sistematik olarak dükkanları ve sivillerin evlerini hedef alan saldırılar yeniden başladı.

İsrail hava saldırılarının Baalbek şehri civarı ile Budey, Şamastar, Huş Safiye ve diğer kasabaları hedef aldığını belirtti. 

İsrail hava saldırıları Lübnan'ın doğusunda bulunan “Nebi Şit” kasabasını da hedef aldı ve işgalciler Centa kasabasının tepelerine de baskın düzenledi.

Güneyde ise savaş uçakları sabah saatlerinde Aytit kasabasına saldırdı.

Bu olay, İsrail rejiminin bugün şafak vakti Beyrut'un güney banliyölerini, savaş uçaklarının çok sayıda tahkimat delici vakum ve sarsıntı bombası kullanarak gerçekleştirdiği saldırılardan ardından geldi.

Saldırının, bir hafta önce Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah'ın şehit edildiği binayı hedef alan saldırılardan daha yoğun ve şiddetli olduğu bildirildi.

El-Mureyce bölgesi, Şehit Hadi Nasrullah Otoyolu ve Hadit bölgesini hedef alan hava saldırıları sonucunda aralarında el-Mureyce stadyumu, polis karakolu, belediyenin bulunduğu çok sayıda bina ve yapı yıkıldı.