Sahada kaybeden İsrail yalana başvuruyor

04 Ekim 2024

El-Meyadin'in Güney Lübnan muhabiri, İsrail'in bölgedeki köyleri kontrol altına aldığı iddialarını yalanlarken, Hizbullah'ın İsrail kuvvetlerine karşı başarılı operasyonlar düzenlediğini ve çok sayıda kayıp verdirdiğini bildirdi.

YDH - El-Meyadin televizyonunun Güney Lübnan muhabiri, İsrail'in işgal altındaki Filistin ile sınır köylerini kontrol ettiği iddialarını kesin bir dille yalanladı.

Muhabir, direniş güçlerinin çeşitli yöntemlerle Lübnan'a sızmaya çalışan İsrail kuvvetlerine karşı etkin bir şekilde mücadele ettiğini belirtti.

Kanal, İsrail'in Lübnan-Filistin sınırındaki köyleri kontrol altına aldığı yönündeki iddiaları reddetti.

Muhabir, "Yarun, Marun, Kefr Kila ve Udeyse gibi köylerin İsrail kontrolüne geçtiğine dair söylentiler tamamen asılsızdır," açıklamasını yaptı ve İsrail ordusunun henüz Güney Lübnan'da herhangi bir noktaya yerleşemediğinin altını çizdi.

Muhabir, "Bölgede zaman zaman çatışmalar yaşanmaya devam ediyor. İsrail kuvvetleri sızma girişimlerinde bulunurken, direniş güçleri onları Lübnan topraklarındaki evlere çekerek patlayıcı tuzaklar kuruyor ve ilerlemek isteyen İsrail güçlerine karşı bu düzenekleri kullanıyor," diye ekledi.

Hizbullah'ın dün 23 ayrı operasyon gerçekleştirdiği belirtilirken, bu operasyonlarda İsrail'in kuzey yerleşimlerindeki destek hatlarının roket ve füzelerle hedef alındığı vurgulandı.

Öte yandan muhabir, bugün Lübnan topraklarında herhangi bir çatışma yaşanmadığını, ancak dün yaşanan 7 çatışmada 20'den fazla İsrail asker ve subayının öldüğünü, onlarcasının da yaralandığını bildirdi.

Güney Lübnan'daki Bint Cubeyl şehrinin ilk savunma hattını oluşturan Marun, Yarun ve Aytarun üçgeninde, direniş güçlerinin İsrail kuvvetlerine karşı 7 patlayıcı düzenek kullandığı ve önemli kayıplar verdirdiği kaydedildi.

Ayrıca, İsrail'in ambulans ve sivil savunma merkezlerini sistemli bir şekilde hedef aldığı ve sağlık ekiplerinde çok sayıda can kaybı olduğu bildirildi.

Çarşamba sabahından bu yana Güney Lübnan'a girmeye çalışan İsrail ordusu, Hizbullah'ın şiddetli direnişiyle karşılaşıyor. Bu çatışmalarda çok sayıda İsrail askeri ve subayı öldüveya yaralandı.

Öte yandan, Hizbullah'ın askeri bölgelere ve yerleşim yerlerine yönelik yoğun roket, İHA ve top atışları sonrasında, işgal altındaki Filistin'de alarm sirenleri görülmemiş bir sıklıkla çalmaya devam ediyor.

Siyonist rejim, yaşanan insani ve maddi kayıplar konusunda sıkı bir bilgi karartması uyguluyor.